Cum se face bizniz cu termopanele?

Așa cum am zis aici, mi-am tras termopane. Ca orice chestie care nu vine din fabrică și este făcută ad-labam (manual) și este montată pe loc, are nevoie de mici ajustări și reglaje. Înțeleg asta.

Ce s-a întâmplat?

Pai… În principiu, tipul care mi-a montat jucăriile este un soi de freelancer. Și-a făcut el treaba și a plecat. În zilele următoare a venit un vânt mai puternic și am observat mici probleme la modul în care se închide geamul. La modul că pe la încheieturi se simțea vântul. Cu geamurile închise. Adică era un pic mai rău decât cu geamurile vechi. :w00t:

Îl sun pe tip, îi explic problema, vine a doua zi, reglează el pe acolo și zice că îi mai trebuie nu știu ce ca să mai facă nu știu cum (?!) dar că nu are la el și vine în ziua următoare, cu condiția să-l sun.

Vine ziua următoare, iau telefonul în brațe și-l sun. Și-l sun. Și-l sun. Dar, culmea, la fel ca cămătarii în ziua plății, nu răspundea. Într-un final răspunde. Se simțea iritarea în vocea lui… Îmi zice că vine mâine dimineață la prima oră. Adică azi. La ora 11 încă nu venise. Freelancer, freelancer, dar doarme mai mult ca mine. Deja mă oftic!

Îl sun pe la 10, răspunde după 30 secunde și îmi zice: „da șefu’, ajung în 15 minute” și îmi închide telefonul. Nu tu „bună ziua”, nu tu „du-te dracu”. Cele 15 minute au trecut și s-au transformat într-o partidă de fotbal (90 minute). Acum intrăm în prelungiri și tipul tot n-a venit…

Te țin la curent! Dacă nu își face treaba, îl dau la gazetă și-l fac celebru! :naughty:

Update§

Nenea a venit și a reglat. Vedem în zilele următoare dacă mai e ceva :D

9 Comentarii

Sorin a scris

Invata-te sa faci un fel de contract cu oamenii de genul asta, in care sa fie stipulat ca, daca apar probleme pentru urmatoarele 30 de zile, este obligat sa vina sa rezolve problema.
Cand zic contract, ma refer aici la o hartie de mana semnata si de tine si de el. Poate il sperie sau nu, dar merita incercat.

Alta varianta ar fi sa-i dai jumatate din bani dupa ce termina treaba si cealalta jumatate dupa 30 de zile, cand totul e ok.

Sunt multi meseriasi care nu-si fac treaba cum trebuie dar cer bani fara probleme si apoi trebuie sa stai sa umbli dupa ei cu telefoanele.

PS: „Spune ce ai pe suflet” – buna asta :)

Napster a scris

Regula: daca iti vei cumpara vreodata ceva voluminos din magazine sau vei apela la serviciile unor meseriasi trebuie sa iei ora estimata, o dublezi si mai adaungi maruntis si abia apoi te apropii de realitate.
Am stat dupa Bitlex 10 ore ca sa vina, tipul cu termopanele a venit dupa 2 saptamani sa schimbe niste ghidaje, tamplarul a venit dupa 1 an jumatate, deh, a plecat in tarile nordice ca tot omul.
Meseriasu inca mai are cateva scule atarnate pe la mine prin magazie si tot asa. Nu iti face niciodata planuri dupa spusele lor, te vei amagi si atat.

Emil a scris

Și eu am schimbat balconul în această vară dar nu pot să zic decât bine. Au lucrat superbine și sunt mulțumit și de preț, de calitatea termopanelor cât și de modul în care le-au montat. Norocul meu a fost că timpul care le-a asamblat a fost inginer înainte și unul foarte bun. Acum pe criză este mai convenabil să se ocupe de asta decât să meargă la muncă și îi „mere” bine.

Victor a scris

Nu mi-e rusine nici cu MARII meseriasi, asa zisele firme de profil cu reputatie de BRAND. Vai de steaua lor, pardon a ta daca esti rau incurcat cu ei. Vara asta, Mondo Style, ca merita reputatia de a le spune numele au facut-o lata la casa unui bun amic. Si este vorba de o lucrare de 8000 euroi. Au venit dupa multe insistente, nervi si plangeri legale sa le dea jos si urmeaza in viitorul (probabil indepartat) sa returneze banii. Ii dau ei dar cu taraita, cate 100-200 pe saptamana. JALNIC! Fugi de mamuti ca trec peste tine fara sa te observe, si cand vrei sa ii tragi legal la raspundere, realizezi ca antreprenorii respectivelor sunt fie avocati, fie fosti procurori sau te miri ce rude de prim grad cu vreun senator. Asa ca fa afaceri cu ala pe care il poti lua la tranta, e mai sigur!

geo a scris

salut! eu am avut o terasa care a incercat sa o inchida o firma si inginerul care a ve n it sa isi faca proiectul a buctat si cand a venit cu ea i am trimis acasa si am apelat la alta firma eco ii zice unde a venit un proiectant in adevaratul sens al cuvantului si s a rezolvat problema terasa era rotunda

Aurel a scris

Care ma poate ajuta cu un sfat,in urma cu 2 ani m-am hotarat sa schimb geamurile de la casa si sa pun termopane. Am cautat pe la mai multe firme,am primit mai multe oferte si pana la urma am ales firma Mondo Style,am gandit ca fiind firma mare este si serioasa.Inca de la inceput au inceput sa fie probleme deoarece le-au facut prea mari,muncitorii au spus ca se pot monta,daca se mai scoate o caramida.Geamurile s-au montat,dar a venit iarna(din pacate) cand erau temperaturi de sub 0 grade sufla vantul pe sub pervaze si pe langa geam,i-am chemat sa constate,au spus ca vin peste o luna ca au multe lucrari,i-am asteptat degeaba,a venit vara si inca o iarna,am spus ca de data asta trebuie sa rezolv problema deoarece sunt temperaturi de sub -10 grade si nu izolau nici fonic,auzeam ce vorbeste lumea de pe strada, ,au venit au scos pervazele au mai dat cu spuma,au mai reglat geamurile si surpriza a doua zi este la fel. Ce se mai poate face,spart si izolat din nou sau altele noi cu alta firma,problema este ca au costat in jur de 10 mii de euro? Daca dupa nici 2 ierni a inceput sa bata vantul printre ele peste 5-10 ani cum va fi?

Alexandra a scris

Buna ziua am si eu o problema cu termopanele , mam mutat anul trecut intro casa si nu inteleg de ce se aude zgomotele de afara ca si cand ar fi geamurile dechise tot se aude chiar si cand trece ceva mai putin zgomotos si problema este ca casa inca nu are acoperisul izolat de jos unde are terminatia sincer nu ma pricep in probleme dinascestea multmesc.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter