Diferența dintre profesioniști și… mai puțin profesioniști

Așa cum am zis pe aici, ne-am apucat să ne izolăm blocul. De fapt nu ne-am apucat NOI ci s-au apucat meseriașii. Azi am văzut că de fapt nu tot blocul ci doar scara mea.

Echipa care a făcut partea mea a stat cam o săptămână (din care două zile nu s-a lucrat, că deh, e weekend) să facă zece etaje. Asta înseamnă, pe rând: dat cu adeziv, pus placa de polistiren, dat câteva găuri (prima tură), pus plasa peste polistiren, dat cu tencuială (a doua tură) și finisarea cu un alb-gălbui (a treia tură). Nu te dă pe spate, dar nici nu te oripilează. Într-o săptămână s-au plimbat cu schela sus-jos de trei ori. În medie, făceau cam două-trei etaje zilnic. Zgomot? Dădeau câteva găuri din când în când. Ah, și când erau în dreptul geamului meu se auzea Radio Doina. Ăștia au fost profesioniștii.

Un vecin de la scara cealaltă – dar care stă perete în perete cu mine – s-a gândit el că și apartamentul lui ar avea nevoie de o izolare d’asta. Dar cum nu avea rost să monteze schela (care nu e chiar cel mai mic lucru din lume :w00t: ), a chemat altă echipă. De data aceasta alpiniști utilitari. Fără schelă, dar cu sfoară.

De dimineață am crezut că cade peretele pe mine. La 8 AM au început să găurească. Și sa lipească. Și să izoleze. Și iar să găurească. Și iar să lipească. Și puli băgate. Și mame îndesate cu proprii plozi – ajunsi la maturitate deja. Și iar bormașina. Am început la un moment dat să cred că ăia dau găuri cu puli și mă gândeam să le zic să aibe grijă să nu li se tocească. Dracu o să mai facă izolațiile după aia! Și iată cum e trecut de ora 4 PM, iar toată distracția NU s-a terminat. La un singur etaj. Ăstia sunt… mai puțin profesioniștii.

Concluzia? Te las pe tine să o tragi :)

10 Comentarii

rashid/heraphim a scris

Doar să nu-ti faci impresii greșite. Nu toți alpiniștii utilitari sunt așa, și eu lucrez (și) ca alpinist utilitar, n-am făcut niciodată izolații dar am colegi care au făcut și in general se mișcă mult mai repede decât cei cu schele. A avut vecinul ghinon să prindă niște cioflingari, asta e :)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter