Ora de informatică – clasa a X-a

Cam așa se predă informatica în licee:

stefan: Sunt in clasa la Tic si cica: „formatati un tabel in Word”
stefan: Pe tabla!
stefan: Unde plm sa-l formate daca nu am un PC in fata?

Altfel toate bune. Noi vrem salarii mari și învățăm copiii la ora de informatică ce sunt ăia vectori și matrici, pentru ca mai târziu să nu știe ce dracu e ăla array sau array multidimensional. Ne tâmpim ca francezii (că tot suntem popor fracofon ?!?) și traducem absolut TOȚI termenii IT? Vreau să văd cum se va discuta aprins despre șoareci (nici măcar șoricei!) pe ASU/MSA (autobuz serial universal / magistrală serială universală) și despre cum se configurează pereții de foc.

8 Comentarii

Catalin Nicolescu a scris

Aaaaa … :) nu nu nu!
Stai sa vezi cand te duci la universitate la Informatica, unde nu se da examen, iar aia care intra sunt invatati din nou „bazele” in primii 2 ani din 3, urmand dupa un master de 2 ani in care se „aprofundeaza” materia invatata in aia 3 de studii de licenta.

Rezultatul (in cazul Ovidius): dupa 3+2, mai bine de 80% din absolventi nu sunt „calificati” decat ca profesori de info de liceu, dictand din manual.

True story.

dAImon a scris

Oricum in liceu nu faci serios programare. Iar cand te apuci serios (fie la facultă sau direct la vreun curs de formare) .. sfatul unanim oferit este „citește în engleză”. Deci mnu, nu-i o scuză. Mai ales că proful zice „vector” și tu scrii în Pascal „array”.

În fine, să n-aud că te iei de mausul meu :D

prăfuitu a scris

Cum zicea și dAimon, tre’ să fii un pic retardat să nu te prinzi că Array e tot aia cu matrice, mai ales când proful zice ceva de genul:
„Instanțiem o matrice int[] myArray = Array.newInstance[int, 5];
nu crezi?
În afară de asta, Array și Vector nu-s același lucru (de ex. în Java).
…Și în ultimul rând, ăștia nu-s termeni din IT, ci din matematică și au fost traduși acum muuuultă vreme! :P Știind că un Array este de fapt o matrice (pe care ai învățat-o la matematică), poți înțelege mai ușor cu ce se mănâncă.

Offtopic: Pascal rulz! :D

Andrei a scris

Da, da, mare dreptate ai. Toate cacaturile nefolositoare sunt traduse. Eu sunt a X-a si m-a terminat psihic profa de info. Ne-a predat operatorii. Sfanta noastra profa s-a chinuit 3 luni sa ne bage in cap „si” ; „sau” ; „daca” ; „cat_timp”, ca ulterior sa ne informeze ca acestia trebuie scrisi in engleza in Pascal. Frate, cat de cretina poate sa fie? Ne preda TOT in romana si dupa isi aduce aminte ca defapt trebuie scris in engleza ca programul sa functioneze.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter