jQuery UI

jQuery UI

Cu vreo două săptămâni în urmă, am început să folosesc acestă librărie. Pentru cei ce nu știu, UI este echivalentul (more or less) al lui script.aculo.us. Deoarece folosesc de ceva timp jQuery, am avut ocazia să învăț destul de bine sintaxa, dar nu am avut nici timpul nici dispoziția necesară să încerc și alte librării. Așadar, iată-mă „blocat” pe jQuery :)

Spuneam că de vreo două săptămâni folosesc jQuery UI. Până atunci însă, am folosit Interface, o librărie asemănătoare, făcută de un român (Ștefan Petre) și care merge foarte bine. Am decis să fac upgrade de la jquery 1.1.2 la 1.2.1, ceea ce a însemnat renunțarea la Interface, deoarece nu mai mergeau anumite chestii.

Și am purces la învățarea noului și mult lăudatului UI. Și cum poți începe mai bine dacă nu din documentația oficială? Și timp de două săptămâni am găsit tot felul de lipsuri, atât în funcționalitate (care abia se apropie de Interface) cât și de documentare. Astfel, sortable, nu se poate mișca DOAR pe verticală/orizontală decât cu un hack. Nu se poate pune un helper să vadă utilizatorul unde poate să-i dea drumul unui Sortable. Unele opțiuni de la Draggable și de la Droppable merg la Sortable. Doar UNELE. Care? Well…. Asta trebuie să afli singur :|

Acum, după ce aproape am terminat aplicația, stau și mă înteb: „unde dracu mi-a fost capul când am renunțat la Interface? ”. Sunt atâtea lipsuri în UI încât îmi vine să re-scriu o bună bucată din cod pentru a renunța la UI. Cu siguranță nu voi mai folosi UI cu altă ocazie și ori voi rămâne cu Interface ori voi învăța altă librărie de genul ăsta.

După cum probabil ai observat, cele mai folosite chestii sunt Sortable/Draggable/Droppable, ajax utils, plus câteva efecte (slide, fade). Imediat ce timpul îmi va permite, cu siguranță voi încerca să migrez pe alte librării (moo, ext, etc)…

Later edit: Să nu mai spun că unele demo-uri de la UI nu merg nici măcar pe site-ul lor….

5 Comentarii

tsk a scris

Sa stii ca moo (mootools.net) se merita. E usor de aplicat si sintaxa e similara cu jquery. E foarte „usor” pentru ca poti sa iti configurezi sursa in functie de ceea ce iti trebuie.

O problema la moo: crapa lightbox daca le folosesti impreuna pe aceeasi pagina. (lightbpx cere script.aculo.us pentru efecte si asta intra in conflict cu efectele din moo)

Un library interesant pentru manipulare de date si accentuez, manipulare de date, este spry ( http://labs.adobe.com/showcase/spry/ ). E foarte simplu de aplicat in pagini si face minuni din dataseturi de xml, json, html sau alte balarii

Nu iti recomand spry, insa, daca vrei efecte si drag and drop stuff. Cel putin nu inca.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter