Îmi vând sufletul. Preț promoțional!

Azi, când eram pe la viitoarea nevastă (stă cu chirie), vine proprietara apartamentului în vizită (desigur, și-a anunțat intenția de a veni printr-un telefon). La prima vedere, a venit deoarece se plictisea foarte tare acasă. Dar, la doar 30 secunde (poate chiar mai puțin) după ce a intrat în casă și o inspecție rapidă a chestiilor schimbate a trecut direct la subiect: unde v-ați făcut pensiile private?

Nepăsător și plictisit, m-am făcut că nu am auzit și mi-am făcut de lucru, dar cu urechile ciuntite la vorbele ei „dulci” mă minunam câte prostii poate să debiteze într-un timp foarte scurt, încercând să convingă lumea de niște chestii ce nici ea nu prea le credea despre cât de bun este sistemul MLM în care este nou intrată și că banii „practic vin la ea, fără să facă nimic”. O trăda vocea, o trădau și gesturile.

In urmă cu câteva luni, o clientă a încercat să mă atragă în Amway într-un mod aproape ok. În timp ce așteptam să se instaleze Windows, tipa mi-a spus că a început o afacere nouă din care scoate foarte mulți bani. Atât și nimic mai mult, în speranța că voi fi suficient de curios să întreb mai multe. Nu am făcut-o deoarece eram prea obosit, prea plictisit și prea neinteresat. Vocea ei trăda nesiguranța. Nu era destul de convinsă de ce îmi povestește. Desigur, după 10-15 minute, începe să-mi spună una, alta, poate-poate voi deveni interesat. Am cedat cu o întrebare stupidă: este Amway?

A început să-mi spună că nu știu ce este, că doar ce am auzit, că trebuie să vin să mă conving, că duminică este un seminar la Casa de Cultură (fără să pomenească nimic de taxa de intrare), etc, dar evitând orice fel de răspuns la orice fel de întrebare. Unde a greșit? Fix la evitarea răspunsurilor! Dacă aș fi fost în locul ei, aș fi dat cât mai multe informații. Incomplete, dar corecte, precizând din când în când că „aproximativ despre asta e vorba, dar ar fi bine să vii să te convingi și să încerci”, pentru a asigura măcar un drum până la respectivul seminar.

Dragii mei „prieteni” ce vreți să vindeți diverse chestii, încercați întâi VOI să credeți în ce vindeți. După care, mai învățați să vindeți un produs. Abia DUPĂ puteți încerca să mă convingeți să cumpăr de la voi. Apoi… Nu în orice grup și nu oricui poți vinde un produs, indiferent cât de bun/ieftin ar fi, deoarece… unii pur și simplu nu vor să „pună botu’”. E bine să acceptați un refuz din prima și să aplicați tehnici de manipulare. Se găsesc destule… :naughty:

Cei care vor să vândă produse în grupul lor de prieteni pășesc pe o gheață FOARTE subțire. Oricând un prieten poate fi nemulțumit de produsul tău. Oricând un prieten poate găsi același produs în altă parte, la un preț mai bun (frate, frate, dar brânza e pe bani!). Ești sigur că produsul vândut de tine este cel mai bun? Ești sigur că este cel mai ieftin? Sau că are cel mai bun raport calitate/preț? Ești sigur că un prieten costă cât un comision (indiferent cât de mare e acel comision)?

4 Comentarii

v3l0 a scris

E ciudata treaba cu MLM-urile (ca-s mai multe, Amway fiind doar printre cele cunoscute). Din MLM-uri au scos bani unii care s-au lasat dusi de apa si au respectat regulile, au avut cui sa faca prezentari si…. cumva le-a mers. Una dintre cele mai bune prietene ale mele a renuntat la munca ca sa se ocupe de „afacerea ei” si de ceva vreme traieshte din asta (peste juma de an). Unii s rezuma strict la a vinde produse firmelor tip MLM, mama, de exemplu, vanzand produse Refan, firma care i-a explicat ca daca ii aduce si pe altii ia procent de la ei… La inceput a incercat si mama sa mai aduca pe cineva in firma, ba chiar am incercat sa o ajut dar cand am observat ca nu merita efortul si ca nici eu si nici mama nu avem talentul necesar pt „imbarligatul” oamenilor… ne-am lasat… si acum doar vinde produse. Asemanator exista cazuri si in Amway, oameni care fac bani livrand produse unor firme si unor clienti fideli. Produsele Amway sunt bune. Unii spun ca-s scumpe, dar amica mea a spus ca se consuma mai greu, ca sunt concentrate. Un prieten bun este mort dupa un parfum de la Amway, pe numele lui Anticipate, parfum care a fost confirmat de mai multe persoane, baieti si fete, ca fiind excelent. Sa nu credeti ca fac reclama la ceva… maica-mea nu e in Amway ci in alte 3 retele de distributie de cosmeticale pt ca a considerat ca EA NU ESTE GENUL AMWAY.

AMWAY # 1 a scris

tehnici de manipulare ?

cel mai bun?/cel mai ieftin ?

ce spui tu este aproximativ ?

esti nesigur si totusi te promovezi ?

cat il costa pe un prieten sa se inscrie ?
165 ron

cat il costa pe un prieten sa fie nemultumit/plictisit ?

tu te-ai informat profesionist ?

Cine iti garanteaza ca e bine sa nu te folosesti de un prieten pentru a folosi un produs de calitate ?

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter