Modele de urmat

Bagă un play și citește.

Cu câteva minute în urmă mâncam niște cartofi saute și mă uitam la irealitatea. Invitații emisiunii? Învățătoarea moartă de foame și Icarus wanna be. Adică învățătoarea aia care și-a cerut „drepturile” prin a sta nemâncată o lună (sau cât căcat a făcut foamea) și agariciu’ ăla de la TVR de s-a aruncat de la etajul unu al palatului parlamentului.

Să analizăm, că până acum n-am făcut-o, dar m-a enervat ce am auzit și n-am mai putut ține în mine.

Nemâncata

Am mai zis-o de nenumărate ori, atât pe online cât și offline: nu-ți convine un loc de muncă, pleci. Nu ești legat de glie ca vechii iobagi, nu ai contract de exclusivitate sau alte chestii d’astea. Ai salariu mic? Ai șefi sau colegi idioți? Nu ai condiții de muncă? Iei frumușel o coală A4 și începi să scrii: Subsemnatul … rog a-mi aproba cererea de demisie [pe motiv că… (partea asta e opțională)]. E ATÂT de simplu! Nu faci foamea, nu aștepți vizite de la parlamentari (Btw, fomista nu era nemulțumită că nu i-a mărit salariul! Nu, ea era nemulțumită că n-a vizitat-o nicio persoană publică!).

Icarus

Cu ăsta nici nu știu cum să încep. Cum căcat să ai un copil autist acasă și tu să faci acte de pseudo bravură? CUM? Copilul are nevoie de tratamente iar tratamentele sunt scumpe, ok, am înțeles. Dar, vită zburătoare, ce crezi că se va întâmpla după ce sari de la etajul UNU! Adică suficient de jos să nu crăpi dar suficient de sus să te alegi cu fracturi.

Crezi că vor veni sponsori să-ți dea tricouri să le porți la următoarea săritură? Crezi că vor sări parlamentarii cu cașcavalu’ să-ți tratezi copilul? Nu boule, nu se va întâmpla nimic de genul ăsta! Felicitări, tocmai ți-ai lăsat plodu’ fără tratament câteva luni! Ești mândru de tine?

Și în plus, cât de ratat să fii în viață să nu-ți reușească nici măcar o sinucidere?!? Fuck it, viața e ceva atât de fragil iar ăsta pur și simplu n-a reușit! Și se plânge că… ce? Că n-are bani? Păi nici nu meriți mă!

Ăștia doi vorbeau despre modele. Despre ce vor învăța copiii de la ei. Copiii vor învăța că orice problemă ai avea, ai soluții:

  • (Ameninți) că te arunci de la etaj (măcar să aibe grijă să fie minim 4-5, fără copaci)
  • Îți dai foc
  • Faci foamea
  • etc

Astfel de modele vreți să fiți pentru copiii voștri mă? Oameni d’ăștia invită realitatea? Nu vreți să muriți? Ba vreți, dar sunteți atât de incompetenți că nici măcar asta n-o faceți bine!

Un alt articol cu o oarece legătură.

6 Comentarii

ant a scris

e atat de simplu: oamenii aia au facut ce au facut pentru un principiu, nu pentru a primi salarii mai mari sau vizite ale unor nimeni… omul ala care s-a aruncat de la un balcon al parlamentului a strigat „libertate”, nu „ajutati-mi copilul”… oricine a vazut momentul poata sa inteleaga ca e o minune ca omul a supravietuit acelui picaj…

cum protestele de tip democratic au esuat de mult, protestele extreme sunt tot ceea ce au mai ramas pentru cei care vor sa schimbe ceva intr-o tara cu oameni de doi lei. cum poti deschide ochii unui popor pe care-l vezi ca se afunda in prostie, manelism si lasitate?! ce poti face atunci cand vezi ca toate drepturile ii sunt incalcate, iar libertatea pe care orice stat de drept ar trebui sa o apere, e incalcata tocmai de acel stat, ai carui reprezentanti au tupeul sa sustina ca inca traim in democratie?!

da, faci parte dintr-un grup minoritar de oameni care mai au principii si nu poti schimba multe. dar totusi, fiind unul dintre putinii care n-au votat pentru o galeata portocalie sau pentru un cozonac, care au mers la proteste pentru a apara ceva, nu pentru a „socializa”, a manca un mic gratis sau a cere bani mai multi… incerci sa faci ceva ce trece dincolo de interesul tau personal pentru a da un semnal de alarma celor care dorm si se afunda in propria prostie si ignoranta… si o faci! iar cei carora incerci sa le deschizi ochii gasesc scuze pentru a nu percepe mesajul tau: fie ai facut-o pentru ca esti bolnav, fie pentru ca esti bou! sau, mai rau, iti rastalmacesc intentiile astfel incat sa reiasa ca esti un nimeni, un las, un om slab care n-a putut sa-si ia destinul in propriile maini.

si da! sunt multi prosti in tara asta!

iulian calin a scris

nici nu va puteti da seama cat ma bucur ca am plecat din ro, „intr-o tara de cacat , totu-i pe dos” sau mai bine zis totui o futareala deampulea
lumea ma intreaba cand ma duc acasa…la pulishvara cand o sa zboare porcu
ce naiba sa fac acasa….sa ma arunc de la balconul parterului?

ionut cand am vazut prima data dansul pinguinului imi venea sa fug …tare….dar am stat si am inchis ochii :P

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter