Benq DV-S11

În urma unui twit prin care ceream o cameră video în teste, evomag.ro au fost singurii care au răspuns. Și nu doar că au fost singurii care au răspuns, dar au fost și singurii care au răspuns pozitiv. Prin urmare, m-am pricopsit cu o cameră video BENQ DV-S11. Și cum condiția principală era să fac un review, iată review-ul!

De bine și de rău, amestecate:§

  • Pachetul conține: cablu usb, cablu hdmi, cablu AV, trepied, două genți (una moale, de ținut în mână, a doua dintr-un material solid, numa’ bună de pus la curea, la fel cum se țineau telefoanele la începutul secolului), un șnur (habar n-am cum să îi zic) încărcător (cu un adaptor foarte ciudat; nu l-am folosit deoarece se încarcă și pe usb), o bucată de material textil pentru șters ecranul și CD-ul cu software (pe care habar n-am ce este dintr-un motiv foarte simplu: nu am unitate optică! :D ).
  • Din pachet, singurele probleme sunt trepiedul (mi se pare un pic subdimensionat iar camera stă în echilibru pe el) și lipsa unui card de memorie (măcar 128gb :w00t: ).
  • E mică și ușuratică ușoară. Intră lejer în orice buzunar.
  • Are touch screen. Din păcate însă, modul de funcționare este pic greoi (am văzut și mai rele, am văzut și mai bune) dar satisfăcător.
  • Are proiector! De la aproximativ un metru distanță proiectează o imagine de aproximativ jumătate de metru digonală. Ceea ce e ok pentru arătat poze prietenilor. Evident, ai nevoie de o cameră în care e beznă și un perete alb.
  • Meniul este pe cât de sărac în opțiuni, pe atât de confuz. Din fericire însă, are un buton hardware lateral foarte util cu care poți opri/porni înregistrarea.
  • Modul de filmare este un pic ciudat. În loc să se folosească tot ecranul se folosește doar aproximativ un sfert, restul fiind folosite pentru afișarea controalelor (rec, forward etc), din care oricum nu sunt active decât două. Și în loc să ții camera în modul landscape (culcată), cum te-ai aștepta, este nevoie să o ții… în picioare.
  • Formatele în care filmează sunt 720p, 1080p și încă ceva neinteligibil pe ecran (cred că este wvga sau ceva de genul), dar care are dimensiunile 848×480. Între formate nu sunt diferențe majore de calitate, iar pentru o redare direct pe TV (btw, am zis că în cutie sunt cabluri hdmi, da?) 720p este mai mult decât suficient pentru mine.

Concluzii§

Cu un preț poate un pic mai mare decât ar merita, camera face parte din categoria nice to have. Calitatea filmării este decentă (spre excelentă dacă ai lumină ambientală suficientă) iar zoom-ul este plin de artefacte. Un card de 8gb este suficient pentru vreo 3h de filmare 720p. Ar fi fost util să pot pune baterii AAA, deoarece am rămas de vreo două ori fără baterii în situații ce m-au făcut să înjur Universul și alinierea planetelor.

Dacă ar fi să dau o notă acestei camere probabil ar fi pe la 7.5.

Iată o înregistrare de la o expoziție de ozn-uri Citroen din Milano (heh!):

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter