Am cu ce bă

Firefox. Azi.

Da, puțin peste 1Gb. Încep să mâ gândesc serios să fac upgrade de la 2 la 4Gb. Sper doar să mai găsesc DDR1 :-s

Extensii instalate: Firebug, Dev Toolbar, GreaseMonkey (care e dezactivat) și Adblock (care și ăsta este dezactivat – nu din addons ci din meniul lui și îl activez doar când sunt prea multe reclame într-o pagină).

FF RULLZ!

10 Comentarii

v3l0 a scris

Geil Value 512MB PC3200 DDR 400Mhz 512MB SPD 2.5 6-3-3 2T 6 straturi, radiator aluminiu, ambalaj retail, 99ani, 126.0 RON
***
Geil Value 1GB PC3200 DDR 400Mhz 1GB SPD 2.5 6-3-3 2T 6 straturi, radiator aluminiu, ambalaj retail, 99ani, 200 RON
***
…deci exista ddram inca si e posibil sa gasesti si mai ieftin de atat. La banii astia ti le aduc eu.

Ciprian Mustiata a scris

Se poate sa ai un leak, eu tot FF3 am, si pot sa zic ca in 160 M se incadreaza, si am deschis cam tot ce este sub soare, in general soarele meu lumineaza Google Tools (docs, reader + mail), Yahoo Mail, Youtube, blogul tau, si un site de bancuri. Am instalate cateva extensii, dar nu prea multe, ca sa nu il doara capul.
Nu ma pronunt, dar poate sa fie nu atat de la Firefox cat la un leak ce se intampla pe Fx3.0 pe 32 de biti intr-un Vista pe 64 (cum iti apare). Pentru cazurile astea iti recomand un Ubuntu, ca si asa faci programare web, si asa o sa ai toate aplicatiile pe 64, in afara de Flash, care iti mai crapa din cand in cand Firefoxul.

Ciprian Mustiata a scris

Traiesc intr-o lume in care oamenii cumpara licente, respectiv cauta solutii la problemele lor. Legat de IE eu Windows folosesc in VM (iti recomand Virtual Box, se instaleaza din repository-ul implicit). Jocul meu preferat (cumparat – War3) si Photoshop (ce nu il am ca nu piratez un soft fara sa am nevoie) merg in Wine. Nu e ce te astepti poate, dar e jucabil.

Poate de asta am reusit sa imi mearga asa de bine lucrurile. Am joburi preferentiale ce merg pe Linux (sunt programator Unix la o companie in Spania), si in care Windows-ul cu MFC-ul lui cu tot nu se mai cauta.

Cat despre un soft ce sux sau nu, ce pot sa zic, Windows-ul implicit ce il am pe masina (in spaniola), Vista Home Basic nu m-a dat pe spate, deoarece nu are nici macar un player decent de filme (presupun ca Media Centerul ar fi unul mai bun, daca exclud codecurile), booteaza in timp triplu fata de ce am pe Linux (folosesc curent Ubuntu si Suse), am avut diferite probleme cu el, nu pot sa imi setez facil un VPN (mai ales ca e in spaniola) si nu imi da decat un singur avantaj: pot vorbi pe skype cu webcamul in Romania, altfel nu isi merita spatiul pe disc. (skype-ul n-are implementare cu webcam pe Linux)

In rest, ce pot sa zic? Daca traiesc decent intr-o tara straina fara nici o piraterie si am si posibilitatea sa stau intr-un loc unde am si un apartament decent (piscina, garaj, paza centralizata, AC, etc. in pretul de 1100 euro/luna chirie) si muncesc fara sa piratez, prefer in loc sa deplang ce nu merge altuia pe Linux sau pe Firefoxul lui alpha si cu leakuri, sa dau un sfat la ceva ce nu merge.

Daca n-a fost bun sfatul, pa si n-am cuvinte. Toate bune si sanatate!
Ciprian

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter