Cât de bine se câștigă în bănci?

Cât crezi că se câștigă într-o bancă? Cel puțin Raiffeisen, banca gravidelor (în urmă cu vreo cinci ani absolut toate angajatele de la sediul cu care… colaboram erau gravide) nu dă salarii foarte mari.

Un angajat revoltat din cauza salariilor mici și a sindicatului care… nu sindicalește cum trebuie, a scris o scrisoare deschisă în care își spune aventura în Raiffeisen Land:

Dragi colegi, am sa fiu scurt si la obiect, am sa fac o radiografie financiara a mea despre care cred ca este identica cu a oricarui coleg sau colega ce isi desfasoara activitatea in Raiffeisen Bank. Lucrez de peste trei ani in Raiffeisen cu un salariu de 1.200 lei + 192 bonuri= 1.392 lei

Bine, cârcotașul din mine ar zice că o nemulțumire la un loc de muncă se rezolvă ori cu o discuție între colegi/conducere ori cu o demisie. Dar cine sunt eu să judec? :D

6 Comentarii

andy a scris

Andrei Ruse, te rog renunta sa mai crezi ca toti, dar absolut toti romanii sunt capabili sa se angajeze in UE. Crezi ca salariile la noi sunt mici pt ca e o tara saraca? NU, ci pt ca acei angajati in general atat merita. Cine merita si poate mai mult, merge in UE sau unde poate, sau.. se joaca pe calculator ca si ionut :D, evident nu lucreaza 10 ore pe zi pt 1300 ron.

andy a scris

pffhh, m`a pus dracu sa citesc epistola lui asta, mai bine n`o citeam. deci asta castiga 1300 de ron, bani din care de abia poti manca bine o luna, si isi permite masina, si asigurare de viata. e cazul clasic de roman care se intinde mai mult decat plapuma..

Andrei Ruse a scris

@andy: Sunt sigur ca nu toti romanii sunt capabili sa se angajeze in UE. Si da, cred ca daca angajatul ia 1500 RON pe luna, fix atata merita. Dar pentru mai mult de 50% dintre romani este valabil ca o specializare ajuta; trebuie doar sa vrei sa faci ceva in viata.
Da, Ionut este un exemplu de om care nu s-a plafonat la modul ‘ma angajez intr-o firma, programez ptr ei, si viata mea e ok’, si drept urmare, nu compune scrisori pe care apoi le trimite tuturor web-developerilor din Romania :))

ion a scris

@andrei ruse:

1.esti sigur ca daca bagi material 3 luni ca neamtu intr-o banca romaneasca primesti o marire de salariu?

2. sunt criteriile de promovare/marire a remuneratiei clare?

3. compania/banca respectiva investeste in proprii angajati pe termen mediu/lung?(cursuri de calificare etc)

Adevarul e undeva la mijloc. Zic eu.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter