Yahoo! Pagina principală

Are aproape 130kb. Doar HTML. Sau teoretic. Deoarece, în prima pagină sunt băgate și porțiuni serioase de JS sau CSS. Adevărul este că are gzip, ceea ce o reduce la 30kb, ceea ce ar însemna o dimensiune rezonabilă. DAR…. Există o grămadă de cod CSS și JS. În index.

Desigur, ei sunt mari, ei își permit, dar stau și mă întreb, dacă tot au făcut niște reguli (de bun simț zic eu) de ce nu le respectă EI? De ce nu se dau ca exemplu? În plus, următoare chestie e ușor penibilă.

8 Comentarii

ionutz a scris

acolo unde am putut (și am știut, desigur), am respectat regulile. Astfel, atât html-urile generate cât și css-urie și js-urile sunt compresate&gzipped, sunt în fișiere externe, etc.
Despre compatibilitate… Hai să fim serioși… În momentul când pagina e full de javascript, nu mai contează prea mult asta :|

Catalin Nicolescu a scris

deacord cu tine, dar gandeste-te la toti programatorii de asp / jsp care nu fac aplicatii pt internet ci pt intranet, si sunt multi. Pe ei mai putin ii intereseaza standardele si mai mult sa le mearga aplicatia.

Ce zicea Chris Wilson referitor la enterprise?
Oamenii nu fac update-uri cum facem noi, ba cate odata nu se updateaza nimic pt ca strica aplicatia, iar pe intranet e mai „cost efficient” sa nu faci update decat sa angajezi programatori sa refaca o aplicatie care saraca isi face treaba.
Ca sa nu mai zic de operatoarele „blonde” care daca le-ai mutat butonu 50px mai la stanga … s-au pierdut.

Si Yahoo tot enterprise este, si Google si etc.
In unul din screencast-urile de pe aici http://developer.yahoo.com/yui/theater/ , Crockford zicea de Yahoo ca pana acu 1 an si ceva, nu avea un web developer in adevaratul sens al cuvantului, ci doar programatori care faceau output in html. :)

manu a scris

de fapt s-a dovedit, tot ei au zis-o în acele seminarii. În mod surprinzător, pagina principală a unui site, este mult mai rapidă dacă se include totul în pagină, decât dacă s-ar include separată. Dar este valabil doar la cea principală, la restul se aplică însă binecunoscutele metode.

E ceva legat de faza cu prima oară când se accesează un domeniu, etc etc.

Sortan roxana-ioana a scris

buna ziua., am si eu o problema:saptamana trecuta cineva mia schimbat parola de la idul de meesenger si nu stiu cum sa fac sa o recuperez,imi itra pe idul meu si vb urat cu toti cei din lista mea si asi dori sami recuperez parola si nu stiu cum sa fac,deoarece nu imi stiu raspunsul la intrebarea secreta dinn registru de cand miam facut idul.idul mi lam facut in 2009 iar data mea de nastere e in 19.01.1989.,idul fiind rapidista892000.va rog frumos sa ma ajutati si pe mn daca se poate.
va multumesc!si astept email de la dumneavoastra pe noua mea adresa de email: [email protected]

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter