Dieta South Beach – Prima săptămână

O scurtă notă:
Chiar dacă nu am mai scris, dieta o ținem în continuare. Am articolul ăsta în draft de vreo două zile, din această cauză timpurile și perioadele s-ar putea să nu corespundă.
Nu am mai postat ce am mai gătit deoarece sunt foarte prins cu proiectul curent și nu am suficient timp să gătesc, să pozez, să postez și să comentez.
––––––––––––

Iată că a trecut prima săptămână – din cele două – ale primei faze din dieta South Beach. Hai să facem un bilanț!

Greutate§

Cred că ăsta e cel mai important lucru, nu? Am plecat la drum cu 105 kg. O săptămână mai târziu oscilez între 101.1-101.5kg. Se vede? Foarte puțin, dar se vede. Pantalonii nu mai pleznesc pe mine, iar în ritmul ăsta cred că voi scoate cureaua de la naftalină :D

Prețul§

Al doilea lucru ca importanță ar fi prețul. Cheltuit strict pe mâncare: ~250 lei. Am primit „donații” de ouă și câteva legume (pătrunjel, mărar, ceapă verde și ridichi) de la maică-mea. Probabil ar mai fi costat în jur de 50 lei. Mie nu mi se pare mult, având în vedere că atunci când nu țineam dieta South Beach cheltuiam în jur de 200 lei la o repriză de cumpărături (ce se întâmpla la fiecare 4-5 zile). Toată mâncarea asta n-a fost mâncată doar de mine.

Timpul§

Ei bine, dragii moșului, alături de voință, timpul face parte din categoria „probleme majore”, mai ales dacă ai statutul de angajat. Pentru că, în prima fază, cea de două săptămâni, există o strictețe suficient de mare încât să-ți limiteze opțiunile de mâncat în oraș: nu ai voie făinoase, cartofi, orez, morcovi, porumb (deci o shaworma mare cu de toate pică). Și dacă ai impresia că poți comanda o salată de pui… ei bine, nu prea poți! Conține zahăr!

Dacă la orele când ar trebui să mănânci ești plecat de acasă, poți încerca cu încredere alune, semințe, fistic (stai liniștit, și astea-s cu măsură!).

Dacă stai toată ziua acasă (și oricum nu faci nimic :D ), vei găsi 15-20 minute pe zi să îți gătești mesele. Care mese au constat în: legume la abur, grătar de pui, grătar de porc, antricot de vită etc. Deci probleme mari n-ar trebui să fie în cazul ăsta.

2 Comentarii

iuliancalin a scris

sau cel mai simplu ca sa nu te abti de la mancare….mananci doar atunci cand vezi ca incepi sa tremuri si nu mai poti de foame
faci efort in fiecare zi (adica sa nu lucrezi la birou) si sa vezi ce repede dai jos de pe tine
cand ai inceput sa dai jos pot sa incepi sa mananci cat se poate de normal dar tot cu putin simt
adica am vazut oameni care spun din 5 in 5 minute ca le e foame ….oare?

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Iulian, eu sunt unul din cei cărora le este foame tot timpul. Bine, nu din 5 în 5 minute, dar în maxim două ore de la orice masă, oricât de copioasă ar fi, simt că mă roade stomacul. După trei ore la orice masă simt că mi se înmoaie picoarele.

Cum să nu lucrez la birou? Adică să-mi schimb meseria? :w00t:

A face foamea mi se pare cea mai stupidă chestie posibilă. Făcând și muncă de ‘telectual, îți dai seama că ar fi sinucidere curată să fac foamea (nu m-aș putea concentra deloc).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter