Reviste IT

 Cu câțiva ani în urmă, obișnuiam să cumpăr toate revistele de IT de pe piață. XtremPC, Chip, PcWorld, PcMag. Asta deoarece nu aveam acces non-stop la internet (iar când aveam, era dial-up) iar locul de muncă îmi oferea ocazia, în momentele de respiro, să mai răsfoiesc revistele o dată pe lună. Eram conștient că e o risipă de bani (timp de doi ani am cupărat toate revistele mai sus menționate, fără să ratez niciun număr) dar setea de cunoaștere era maaaaare :blush:

Timpul a trecut, locul de muncă s-a schimbat și am intrat în contact non-stop cu calculatoarele și internetul. Nu e o chestie atât de mare, dar impactul a fost atât de mare, încât brusc m-am decis să nu mai cumpăr nicio revistă de IT. Decât în situația când are ceva interesant pe copertă. De atunci am mai cumpărat maxim 5 reviste….

Patru ani mai târziu, în „era” conexiunilor de mare viteză, stau și mă întreb ce rost mai au revistele IT? De informare? Aflii toate știrile cu o lună întârziere, deci nu. Reclamă? Te rog, cine cumpără reviste pentru a vedea reclame? Stau și mă întreb oare cât timp vor mai rezista revistele IT? Nu doar în România, ci în general. Pe site-urile tuturor revistelor mai sus amintite sunt reclame. Multe reclame. Sunt reclame și de la Google Adsense. Dacă erau reclamele sponsorilor, magazinelor sau furnizorilor IT, era de înțeles. Dar… chiar Adsense?

Cine cumpără o revistă pentru DVD-ul cu soft-uri? Cine cumpără o revistă pentru jocul gratuit ce vine odată cu ea? Păi… nimeni. Pentru software există o grămadă de site-uri. Tot versiuni trial.  Dar se găsesc o grămadă de site-uri să nu mai fie trial. Pentru jocuri există o grămadă de site-uri de torrents, care, să fim serioși, toată lumea le folosește…

Un Comentariu

Las Palmashu a scris

Iti spun eu de ce sunt bune revistele cu cd/dvd. E un pic nerusinata explicatia dar…judeca singur. Iti arde buza dupa o aplicatie care se caleaza pe o nevoie de a ta. Dar nu ai bani sa o cumperi. Dar exista crack-uri pe undeva. Dar sunt pentru o versiune veche. Dar versiunea veche pe site urile de shareware nu o mai gasesti pentru ca asa se practica – versiunea trial nou aparuta indeparteaza versiunile vechi. Dar nu gasesti versiunea trial veche pentru care ai descoperit crack ul nici pe torrenti nici pe dcc. Dar tu ai un pic de noroc pentru ca in urma cu x saptamani ai cumparat o revista cu un cd/dvd pe care…surpriza ai exact trial ul care se pupa cu crack ul gasit. Si gata cu atatea dar-uri. Si gata ti-ai rezolvat problema! Q.E.D.! Servus!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter