Viață de freelancer

Din când în când, mai dau o tură pe RAC să văd ce proiecte mai circulă și să mă amuz de uriașele prețuri practicate de indieni. Uriașe pe dracu. Mult mai trist este faptul că aproape toți „angajatorii” s-au obișnuit cu acest lucru și apar bid-uri de genul:

Care nu doar că vrea un webshop cu MAXIM 80$ dar nu vrea un programator obișnuit. Adică, altfel spus, vrea un top coder sau pe cineva cu un portfolio serios. Se aplică și aici zicala „nu e prost cel ce oferă, e prost cel ce acceptă”, dar parcă îți vine să-i trimiți o bombă în plic, nu? :death:

5 Comentarii

Dojo a scris

Cu 80 USD nu fac nici macar skin-ul, necum faze de coding. Acu 6 ani am intrat pe ceva de genul. Am biduit pe un layout si am fost „intrecuta” de unul care facea munca pe 10 dolari. Om fi tara de sarantoci, dar nu imi misc fundul pentru asemenea chestii. Aia a fost prima si ultima intalnire cu asemenea situri.

serj a scris

ehaaaaaaa
recunosc.. am facut proiecte de 5$ .. pt o tb de 5 minute.. si asta la inceput, cand adunam rating .. acum vb lui ionut.. ar trebui sa-mi dea 80$ numai pt ca l-am citit ..

oricum..
din cand in cand ..am jucat si rolul de buyer pe rac .. si recunosc, am avut odata si un bid de genul asta.. ceea ce e cu adevarat frumos(ca buyer, dar dezastruos ca, coder) e ca am si gasit un tip care sa-mi faca proiectelul .. (era vb de un program de dat massuri pe mess :D 40$ )

ideea e ca oameni care sa lucreze pe bani putini sunt si vor fi intotdeauna ..

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter