Despre cum să te semnezi pe bloguri

Cred că oricine a comentat pe blogul meu a observat un soi de atenționare care te roagă să te semnezi cu numele tău real. Ce urmează acum se aplică foarte bine pe orice blog; este un fel de blogtiquette, dacă vrei.

Nu fac poliție, nu port pică (deci mă poți înjura semnându-te), nu vin peste tine acasă, nu îți fur identitatea.

A te semna cu numele tău real e o chestie de bon ton, iar asta din două motive:

  1. arăți un minimum de respect participanților la discuție (dacă nu pentru posesorul blogului);
  2. ceilalți participanți la discuție pot discuta cu tine evitându-se situații jenante/stupide.

Nu vreau să te semnezi cu numele complet (pe de altă parte, nu m-aș supăra dacă ai face-o), dar nume precum „Romania inedit”, „Eu”, „Programare socială” sau „Bogdan mortu.eu” sunt pur și simplu… Înțelegi tu.

Aș dori să aud o explicație cu oarecare urma de logică pentru care te-ai semna așa…

Și nu, nici un nickname nu e ok din simplul motiv că numele câmpului este „Nume” (sau „Name”, în funcție de blog) nicidecum „porecla” sau „nickname”.

ps: cred că am mai scris un articol pe tema asta cu mult timp în urmă, dar nu-l mai găsesc.

13 Comentarii

Arise a scris

Păi să zicem că am considerat mai bine să mă semnez cu numele blogului. Dacă numele blogului e programare sociala, atunci așa mă semnez. Dacă mă semnam Andrei ar fi lipsit individualitatea. Și mie nu îmi place să mă semnez cu numele complet. Deci trebuia să fac un compromis.
Nu am reclame pe blog, nu vând nimic, nu promovez nimic. Și pe mine mă deranjează când văd persoane care îmi comenteaza pe blog cu nume de genul „piscine plastic”, „Copertine Retractabile” sau „grilaje”. Diferența este că eu nu promovez nimic.
Clar numele nu este cel mai potrivit pentru un blog personal, dar atunci aveam domeniul ăsta disponibil și cum voiam să îmi fac blog l-am folosit. Îl pot schimba numele/domeniul în orice secundă (adică să mut blogul pe alt nume) dar din moment ce nu am mai avut activitate, nu m-a mai interesat.

iuliancalin a scris

hai sa va zic si eu
iuliancalin vine de la iulian calin, care este …defapt sunt prenumele mele doar ca sunt legate, asa am scris tot timpul egal unde imi faceam cont si asa voi scrie in continuare
nu-ti convine …”desparte-ma”
acum despre cei care scriu cuvinte cheie in locul numelui…pur si simplu sunt niste flamanzi care mai cauta si ei vre-un site sau blog cunoscut, intra si posteaza fara nici un motiv, si care vor sa prinda cate un link pentru o chifla, sa aibe ce sa pape si gura lor
mai pe scurt spus „natarai”

PS: asa ma enerveaza culoarea asta din textarea de mor, de ce nu pui si tu o linie de cod acolo unde trebuie ca sa imi faci si mie viata mai usoara.
Merci.

Moldoveanca a scris

Da bre, dar sunt 2 situatii in care nu sunt de acord:

1. unii dintre noi nu si-au dat inca numele real pe blog, drept pentru care nu se simt confortabil sa-l dea nici pe blogul altuia. De exemplu eu: ma semnez cu moldoveanca oriunde, dar ca semn de respect fata de tine, o sa-mi dau intotdeauna emailul real si oficial, nu ceva de genul „[email protected]…”. Din cauza ca tin la chestia asta, sa-mi dau emailul oficial (care, dupa cum observi, contine nume si prenume) nu comentez decat pe blogurile unor oameni care imi inspira incredere si deci, la randul meu, vreau sa le inspir si eu incredere. Oricand vrei sa ma contactezi, vei sti cu cine vorbesti.

2. Unii dintre noi pur si simplu sunt branduri. Dojo e brand. Multi stiu ca pe ea o cheama Ramona Iftode, dar e de atata timp in „industrie” cu „dojo” incat nu toata lumea ar recunoaste-o daca s-ar semna „ramona”. Acelasi lucru e valabil si pentru arhi, zoso, visurat, etc. In plus, mie mi se pare ca semnandu-se cu „brandul” si nu cu numele iti dau un plus de valoare si blogului tau, iti transfera valoarea brandului lor, daca vrei :D

inFormal a scris

1. Internetul insemna… la un moment… ca esti anonim si poti spune tot ce-ti trece prin cap
Poate ca insusind un alias de genul „crocodilul4ever” se retraiesc anumite „apogeuri” din tinerete (in special „era” MiRC)
2. Unele comentarii vin de la oameni care doresc in mod voit sa nu fie identificati pentru ca le ar putea dauna in ziua de zi cu zi.
Exemplu: „Popescu Ion” comenteaza la un topic de genul „De ce ne plac baieteii?”… Tanti Maricica il recunoaste pe Popescu Ion (dupa exprimare, punctuatie si gAvatar :P) si face o scrisoare de plangere sa fie scos din parohie…
3. Limba romana (ca si altele) are cuvinte cu intelesuri multiple… iar folosirea „potrivita” a unuia dintre ele poate genera pareri/perceptii diferite.
exemplu personal : inFormal … duce cu gandul la ne-formal… ceea ce este fals. Doar persoanele cu abilitati avansate in ale cautarilor marca „Google” vor descoperi ce inseamna exact.

PS. Acest comentariu a fost scris de dragul de a-ti combate teoria : eu vorbesc cu oameni… nu cu „adjective”

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter