Despre cum să-ți trântești mucii-n fasole

Niciodată nu am fost fan Asus. Începând de la unități optice bușite în mai puțin de un an de la achiziție până la plăci de bază cu comportament dubios (gen setări pentru SLI la o placă de bază cu un singur slot PCIE) sau laptopuri cu bateria moartă după fix un an de la cumpărare.

Ieri mă sună un client cu un netbook Asus 1101HA cu probleme la hdd și extrem de puțin timp liber (azi trebuia să fie gata). Mă uit pe site-ul torent.ro (nu merită link), găsesc un ssd pe stoc, fac comandă. Azi îi întreb de sănătate. Îmi zic că produsul e pe stoc, pot să mă duc să-l ridic. După 20 min îi întreb iar dacă produsul e pe stoc, mă asigură că este.

O trimit pe Despina până la torent, printr-o căldură insuportabilă. Ajunge acolo, iar după 30 minute de așteptat (timp în care omuleții de acolo jucau ping-pong cu responsabilitatea) află că produsul nu e pe stoc. Forte sys s-au mirat foarte tare când i-am sunat să-i întreb de stoc (deh, tehnologie nouă, direct din laboratoarele NASA :w00t: ), 1A la fel. Asta e, no SSD for me.

În timpul ăsta eu am desfăcut netbook-ul sus menționat. Pentru că Asus, în incomensurabila sa inteligență, s-a gândit că ar fi cool să pună capac pentru acces rapid doar pentru RAM. Nu și pentru HDD. Prin urmare, pentru a avea acces la HDD, este nevoie ca toată jucăria să fie demontată. BUCĂȚI. Adică este nevoie să desfaci vreo 20 șurubele, trei benzi d’alea de circuite, tastatura, iar după toate astea, trebuie să te rogi să nu pleznească plasticul carcasei.

Sun clientul, îi explic toată treaba și vine cu soluția (logică, de altfel): cumpăr alt laptop! S-a hotărât la un Dell Inspiron 1090 care este și un fel de tabletă.

Windows 7 se mișcă mai bine decât îmi imaginam cu touch, iar Dell nu s-a gândit să pună camera pe partea care se rotește, deoarece… Nu se știe exact.

Ah, glossy ftw!

9 Comentarii

iuliancalin a scris

a uitasem sa zic
am si eu un laptop, Acer 5730Z, dupa un an si 3 luni a crapat placa de baza, exact dupa ce s-a gatat garantia
acum caut o placa de baza pentru el
sti pe undeva un site unde pot sa gasesc asa ceva…din cate am inteles modelul e putin cam „invechit”, dar na poate ca ….

Arise a scris

Am desfăcut și eu odată un Acer, ca să îi schimb pasta de pe cooler. Nu aveam treabă cu memoria sau HDD-ul, alea erau imediat accesibile. Tot cam ca tine, am desfăcut nu știu câte șuruburi și am deconectat la greu conectori. Cu chiu cu vai am reușit să îl reasamblez oarecum complet.
A doua zi am plătit prin Google Checkout un manual de service pentru modelul respectiv, și am rămas oarecum uimit când am văzut că nu trebuia să desfac chiar toate șuruburile alea, iar ordinea de desfacere a șuruburilor era total alta. ;)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter