Adaptor UPS -> Schuko

Nu știu alții cum sunt, dar pe mine mă enervează UPS-urile care au prize non schuko. Adică în care poți să înfigi doar cablurile cu care vin UPS-ul (care din fericire sunt standard). Pentru că poți conecta fix monitorul și PC-ul. Dacă ești paranoic (ca mine) și vrei să pui și routerul sau pur și simplu un laptop prin UPS ești nevoit ori să-ți cumperi un adaptor (succes în găsirea unuia!) ori să cumperi alt UPS. Cum eu nu vreau să renunț la APC-ul meu, am zis să îmi suflec mânecile și să mă apuc de treabă. Iată cum poți face toată povestea asta foarte simplu și foarte ieftin.

Ai nevoie de:

  • Un cablu de UPS. Mie mi-a dat Andi unul;
  • O priză schuko aplicată (dacă ai nevoie de mai mult de o „gaură”, caută o priză dublă sau chiar triplă; este important ca priza să fie schuko!). Ar fi de preferat să cauți o priză care are „fund” (să nu îți poți băga degetele în ea). Eu am avut o astfel de priză în casă, dar dacă nu ai, te costă în jur de 10 lei. Caută una cu bază ceramică!
  • O șurubelniță Phillips (cunoscută în popor sub numele de șurubelniță stea);
  • Un cutter sau un clește. Eu am folosit un clește de rețea;
  • Puțină răbdare și atenție.

Cum se face?§

În primul rând, desfaci priza și tai cablul cât mai aproape de mufa inutilă (sau în funcție de dimensiunea dorită), după care îi tai izolația exterioară. În funcție de priza cumpărată, tai mai multă sau mai puțină izolație.

Cele trei fire (dacă nu sunt trei, caută alt cablu de UPS!) le dezizolezi și le răsucești bine, bine de tot, astfel încât să eviți lițele rebele.

Culorile sunt – sau ar trebui să fie – standard, astfel încât împământarea (singurul fir care contează unde e pus) este bicolor, de cele mai multe ori galbe/verde.

Prinzi frumușel și celelalte două fire și, cu puțină atenție, ai cam terminat. Toată povestea ar trebui să arate aproximativ așa.

Bagi totul în cutiuță și… Gata. Rezultatul final arată cam așa:

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter