Monday Rants cu RADET și @ing_ro

Că tot ziceam aici cât de mult este urâtă ziua de luni în popor, hai să nu mă dezic de la sorgintea-mi română și să comentez. Este ora 4:43, sunt treaz de pe la 4. În principiu pentru că cei de la RADET au considerat că e ok să dea suficientă căldură încât să nu poți ține mâna pe calorifere, când afară sunt 12°. Yup, este noiembrie și stau în chiloți, cu geamurile larg deschise și transpir. Bravo mă!

ING a băgat comision intrabancar. Aparent a fi printre cele mai scumpe bănci din țară nu îi oprește să facă asta. Rezolvarea unor probleme de usability în homebank? Nu, nu e atât de important. Să facem tranzacțiile intrabancare să funcționeze instant, nu doar de luni până vineri între orele 8-16 ? Nici asta nu e atât de important. Băgăm un leu pentru ateneu comision pentru a face următoarea chestie:

UPDATE conturi SET `sold` = '-100', `data_tranzactie` = NOW() WHERE `IBAN`=IBAN_CLIENT1
UPDATE conturi SET `sold` = '+100', `data_tranzactie` = NOW() WHERE `IBAN`=IBAN_CLIENT2

Dar nu putem activa procesarea instant a plăților. Oare ăștia opresc serverele când pleacă de la muncă?

//Edit: Comisionul este aplicabil numai la conturi de IMM și PFA, pt sume mai mari de 10 RON și NU între conturile aceluaiași client.

Nu mă înțelege greșit. Nu sunt atât de zgârcit. Dar gestul de a introduce o taxă pentru ceva ce practic se întâmplă automat mi se pare destul de low.

O altă chestie făcută de ING este activarea automată a funcției de notificare prin SMS. Gratuit până la 16 decembrie. După care costă vreo 4 lei/lună. Ei zic că dezactivează serviciul automat:

Daca iti place serviciul Alerte SMS, raspunde la mesajul pe care ti-l vom trimite inainte de expirarea promotiei si acesta va ramane activ si dupa 16 decembrie 2011 pentru doar 4 lei pe luna, oricate tranzactii efectuezi. O sa vezi ca face toti banii. In cazul in care nu raspunzi la mesaj, nu iti face griji! Noi iti dezactivam serviciul oricum.

Să vedem…

Bonus: emag profithsare + WordPress = WordPress Profitshare! Dacă ai blog, eu zic că merită să încerci acest plugin.

9 Comentarii

Alex a scris

Vezi ca te inseli un pic in cazul ING ;) Ei au doua tipuri de conturi. Unul fara comisioane de retragere de la bancomat si unul fara comisioane la tranzactiile bancare. Oricum chiar daca as fi obligat sa platesc comisioane peste comisioane tot as apela la ei. Faptul ca persoana aia din Office cu care interactionez odata sau de doua ori pe ani nu e o acritura face toti banii. Plus ca sunt singura banca cu care am lucrat si pot sa zic ca sunt complet multumit.

Cat despre tranzactii instantanee ia vezi care e diferenta dintre niste tranzactii uzuale din contul tau si o tranzactie one time only. Tranzactiile uzuale se fac instant chiar daca sunt catre alte banci. Cele one time only se fac dupa o durata de 4 ore minim la procesarea batchului din care fac parte.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

@Alex: ai dreptate în ceea ce privește acriturile (de fapt lipsa lor).

E vorba de tranzacțiile făcute în weekend sau noaptea. Dacă vreau să transfer cuiva (care este tot client ING) niște bani sâmbătă seara, de ex, plata se va procesa luni dimineață.

Aceeași chestie e valabilă dacă ai un cont personal și unul de PFA (cum am eu), fiind tratate ca entități separate, ca să zic așa.

Laur a scris

Din cate am observat, tranzactii in weekend nu se fac nici la Lloyds TSB, UBS sau HSBC. Doar te anunta de un „pending” iar luni dimineata la 2 a.m. , ti-au zburat.

Toti iau comisioane de toate felurile in functie de produsele achizitionate de la ei si in functie de statutul tau , gen persoana fizica sau juridica, company etc. La direct debit-uri si utility payments nu ia nimeni comision.

Se pare ca la noi, stau altfel lucrurile. Fiecare-si face legea. In alte tari exista comisii de monitorizare. La noi , nu prea. Fiecare isi baga comisioane, fiecare isi face pretul la combustibili dupa cum il duce capul, fiecare te obliga sa-ti incarci telefonul cu 5Euro lunar, fiecare te obliga cu noi taxe auto schimbatoare de la an la an.

N-ai murit inca? Nici asa nu e bine. Sa stii ca si aici, in cimitirul central te asteapta comisioane iar dupa cativa ani, oricum te scot sa bage pe altu. Poti incerca un crematoriu, e mai ieftin. Si spune-le nepotilor sa plateasca cash, nu prin tranzactii interbancare.

alexD a scris

heeei!!!!!!! si tu esti in chiloti cu gemurile deschise?!? join the club!!!!!!!!! asa si eu si tot imi e ingrozitor de cald. Deranjant e ca bunaciunea din blocul vecin nu e la fel de sensibila la caldura ca noi, dar anyway… sa curga transpiratia si sa vina intretinerea!!!

iuliancalin a scris

daca nu stiai nu se lucreaza sambata si duminica, si nu se fac schimburi de noapte pe la banci…punete tu in locul lor
plus de asta banii pe care tu ii transferi nu sunt doar pe hartie, mai sunt si tipariti, dar tu pe aia nu ii vezi…deasta sunt transferati doar luni dimineata
la fel si daca transferi la aceeasi banca, acolo trebuie sa confirme cineva din acea banca transferul de la tine la prietenul tau ca altfel s-ar trezii ca prietenul tau a primit miliarde de la tine dar ei nu stiau nimic de acele transferuri
nu e chiar asa cum crezi si nu merge chiar asa simplu, doar doua linii de cod nu rezolva problema ta
si chiar are nevoie prietenul tau de acei bani asa de urgent? pai atunci ori ii dai direct in mana ori ii trimiti cu doua zile innainte si a ireolvat problema

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Iulian, pe lângă faptul că ești semianalfabet, ești lipsit de orice logică.

Tu chiar îți imaginezi că în cursul săptămânii stă cineva să verifice un transfer? Crezi că scoate cineva banii dintr-un cont, se uită la ei și zice: „hmmm, ce bine arată banii ăștia! Ia să-i mutăm în contul ăsta!” ?

La restul nici nu are rost să-ți răspund, e prea greu de citit, nu mă pot concentra…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter