Microsoft Touch de la @evoMAGro

Microsoft Touch de la @evoMAGro

Evomag sunt destul de cool încât mi-au dat un mouse Microsoft Touch în teste. Hai să vedem ce a ieșit din toată povestea asta.

În ciuda faptului că sunt destul de pretențios în ceea ce privește tastaturile, în cazul șoriceilor sunt mai… îngăduitor. După ce am încercat vreo cinci modele scumpe și am fost dezamăgit de toate, m-am resemnat, cu gândul că nu există un mause perfect. Totuși, atunci când cumpăr un maus, caut câteva chestii simple:

  • Să se potrivească bine în palmă (având aproape 2m înălțime, este evident că nu am mâini de copil) . Dacă trebuie să îndoi degetele excesiv pentru a „ține mausul să nu fugă”, e o problemă, deoarece, de-a lungul zilei, toată treaba asta devine obositoare. Degetele stau încordate și toată operațiunea de a face click sau a mișca un cursor pe ecran este dureroasă. La propriu. Din păcate, MS Touch nu se „pupă” bine cu palma mea.
  • Să aibe cel puțin un buton suplimentar, programabil. MS Touch nu are (și într-o oarecare măsură înțeleg de ce nu)
  • Să aibe… middle click. Știu că pare ceva ieșit din comun, dar MS Touch NU are așa ceva. Dacă ai notebook și ești obișnuit cu trackpad-ul, nu vei vedea o problemă în asta.
  • Să nu fie wireless. Sau dacă este wireless, să nu aibe probleme de semnal. Din păcate, MS Touch… este wireless. Din fericire însă, nu are probleme cu semnalul, comportându-se excelent cu receiverul poziționat la aproximativ 1m. Peste distanța asta apar probleme.

Despre MS Touch§

Softul cu care vine mausul este destul de sărăcăcios în opțiuni. Mi-ar fi plăcut să pot configura gesturile. Application switcher este o clonă (reușită chiar!) a Expose din OSX. Mausul în sine este mult, mult mai mic decât m-aș fi așteptat, ceea ce îl face suficient de incomod dacă ai o palmă un pic mai mare decât îți permite… microsoft.

Că tot veni vorba de OSX, ar fi fost tare să poată fi folosite gesturile și pe acest sistem de operare. Driverele există doar pentru Win7, dar probabil sunt modalități prin care poți convinge device-ul să funcționeze și pe versiuni mai vechi de Windows sau în ograda Apple. Dar, la o adică, și Apple are un mouse multitouch fără drivere de Windows, deci, într-o oarecare măsură, este fair. Câtă maturitate… :w00t:

Este excelent în aplicații de tip office, fiind o adevărată plăcere să te „plimbi” prin celulele excel, de exemplu. Cu toate astea, „rotița” de scroll mi se pare un pic cam imprecisă; nu o dată s-a întâmplat ca scroll să se facă ori cu întârziere (mai puțin de o secundă, nu te gândi la CFR!) ori mai multe/puține linii decât ar fi trebuit.

Am fost surprins să văd că mausul funcționează impecabil pe toate suprafețele încercate. De la mauspad și covor până blatul mesei sau chiar carcasa unui mac book pro aflat prin zonă.

Concluzii§

Pe o scară de la 0 la 10, MS Touch ar primi :

  • comfort (cât de bine se așează în palmă) : 3
  • features: 7. Să zicem că gesturile compensează lipsa butoanelor suplimentare (de ex. middle click)
  • software: 3. S-ar putea îmbunătăți experiența dacă s-ar putea definirea unor gestures proprii (sau măcar customizarea celor existente).

Merită? Nu merită?§

Dacă ești fată, merită. Dacă ai mâini mai mici (pentru că am tot zis de asta, pentru a-ți face o părere despre palma mea: distanța vârfurile degetelor mare și arătător „crăcănate” la maxim este de 22.5cm).

Dar dacă ești ceva mai… supradimensionat, te-aș sfătui să te orientezi spre altceva.

Galerie§

5 Comentarii

iuliancalin a scris

arata putin ciudat soricelu’ asta, mie unu asa din poze nu prea imi place
ai putea incerca ceva de la logitech, au ei niste monstri care s-ar putea sa te multumeasca

eu am un arc mouse de la microsoft de vreo 2 ani si nu m-a lasat decat bateria, cu semnalu’ nu are deloc probleme, functioneaza chiar si de la 3 metri fara nici o problema, la inceput m-i se parea putin ciudat dar m-am obijnuit cu el

Tiberiur a scris

Sa-mi dai mouse fara middle click ca te si scuip intre ochi. :)) Serios, astia care lucrati spunand ca faceti browser surfing puteti trai fara acel middle click?

La fel si cu mousii care nu au ‘trepte’ bine definite la scroll.

Am avut trista experienta de a mi se termina bateria de la mouse si a trebui sa lucrez doar cu touch-ul de la laptop, nici nu va spun cum a fost :D.

Middle click FTW!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter