O chestie la care să te gândești

O chestie la care să te gândești

Device-ul din stânga este un încărcător de laptop. Dell n5110 mai exact. Device-ul din dreapta este și el tot un încărcător de laptop. Apple Mac Book Pro. A se analiza:

  • Dimensiunile încărcătorului. Reprezintă cam 1/5 din dimensiunea laptopului!
  • Grosimea cablului de alimentare;
  • Minunata bandă cauciucată ce m-a dus cu gândul la copilăria mea, când făceam praștie cu camera de cauciuc. Are fix aceeași textură, rezistență și elascititate!
  • Dimensiunea mufei de alimentare.

Asta să nu mai zic că există 34 modele de n5110! Și sunt convins că Evomag nu le are pe toate în ofertă!

11 Comentarii

Dorin a scris

Din cîte știu eu există două tipuri de încărcătoare – și cel pe care îl ai acolo e unul subțire care întîmplător e chiar ușor. Banda aia de plastic este pentru a ține firul cînd îl strîngi. Cablul ăla de la MacBook Pro mi se pare cam firav, așa – dar probabil că e ok. Pentru grosime e mai bine de întrebat un specialist.
Mufa de alimentare e mult mai practică pentru Dell și se potrivește pentru toate modelele scoase de Dell cel puțin în ultimii 5 ani. Pe încercate.
I’m a Dell fan, btw. Îmi plac produsele lor, și următorul meu laptop o să fie tot un Dell.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

@Dorin: cablul de mac rezistă cu încăpățânare de mai bine de doi ani. Încărcătorul se potrivește la toate mac book-urile (deci de vreo 6-7 ani, poate mai mult).

Banda aia de plastic e hidoasă iar pentru grosime… cmon, peste doi ani vom băga un cablu normal de alimentare direct în laptop? :w00t:

Și eu sunt fan Dell, dar unele chestii sunt de-a dreptul ridicole.

Raul a scris

transformatoarele sunt direct proportionale cu puterea lor. cablurile sunt direct proportionale cu curentu de care sunt strabatute. Mac-ul consuma mai putin, deci e normal sa aiba un incarcator mai mic si cablu mai subtire. sunt niste reguli in electronica pe care nu poti sa eviti, indiferent ca te cheama dell sau apple. De curiozitate, ce specificatii au ambele incarcatoare?

Raul a scris

19.5 * 6.7 = 130W la Dell comparativ cu 80w la mac. nu cred ca adaptorul de dell e supradimensionat deloc. Dell cred ca greseste ca nu are componente eficiente ca si apple, dar asta se regaseste in pret. O dovada clara de ineficienta sunt pierderile termice. Cat de tare se incinge un Dell comparativ cu Mac-ul? :) un cablu mai gros costa mai scump decat unul mai subtire. nu cred ca dell isi permite sa plateasca material aiurea

Dorin a scris

@Ionuț: Nu ai pisică, nu-i așa? :D
Nu o să pretind că Apple nu are stil în ceea ce privește device-urile pe care le vinde. Dar cam atît. Pînă la urmă prefer un încărcător plăcintă de la Dell dacă sistemul mă costă mai puțin și e mai puternic. Nu vreau să fiu trendy încă de la priză :) Vreau să am putere la preț bun.
Pe de altă parte, recunosc că apreciez forma compactă a încărcătorului lui Apple – într-adevăr, e mai ușor de cărat, mai ușor de manipulat. Dar dacă e să aleg eu pentru produsul pe care îl cumpăr, încărcătorul e ultimul aspect pe care îl am în minte.
Pe de altă parte, observ că încărcătorul lui Apple se bagă direct în priză. Pot să-ți zic cît de mult urăsc oamenii care mă pun să bag o chestie voluminoasă în priză? :D Mai bine nu, că mă enervez și nu are sens.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

Știu că pisicile – mai ales în tinerețea lor – au o slăbiciune pentru cabluri :w00t:
Nu știu cât durează încărcarea în full load, pentru că sistemele le folosesc în mod diferit. Dar, așa cum sunt folosite, durează în jur de 2h, în ambele cazuri.

Nu se bagă direct în priză. Ambele încărcătoare mai au o bucată de cablu. Apple mai are cel puțin încă un metru. Dell, în schimb, are o bucată enervant de scurtă, 30-50 cm. Maxim.

Nu uita că un notebook îl iei, de cele mai multe ori, pentru… portabilitate. Iar un încărcător mare cât un sfert din laptop este un pic aiurea. Din păcate, dacă te duci în magazin să cumperi laptop vei vedea încărcătorul pe bancul de probe (deci după ce ai ales un produs care te satisface din punctul de vedere al performanțelor). Dacă îl iei online… Cu atât mai puțin vei vedea cum arată încărcătorul.

A se nota totuși că:
– urăsc Apple destul de mult pentru a fi catalogat ca hater. Dar nu sunt ipocrit să nu apreciez anumite chestii.
– încărcătoarele apple sunt renumite pentru a fi… proaste. Dacă arunci un ochi pe review-urile puse la încărcătoare o să te sperii. Dar tind să cred că asta se datorează mai mult componentelor slabe decât unui design (as in schematic design) prost. (de ex. se strică magsafe-ul, mai ales de când s-a renunțat la mdelul în formă de T.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter