Vrei să-ți faci abonament la Vodafone? De ce?

Mă tot gândeam să-mi mai fac un abonament la Vodafone. De fapt, să trec o cartelă pe abonemnt. Și am început să mă uit la prețuri și oferte. Iată ce am găsit:

Niște chestii de bun simț la care să te gândești:

  • Prețul unui telefon este mai mic dacă alegi un abonament mai… mic. Prețul telefonului crește odatăcu abonamentul!
  • Overall, abonamentul mai scump nu este neapărat mai bun. Ai „doar” 500 minute în plus, dar ai mai puțin trafic.

La cartela de care am zis că vreau să scap am – cu vreo 5€/lună – mai multe minute și sms-uri decât la abonamentul de 52€! Iar singura facilitate oferită de Vodafone în cazul unui abonament este că… pot acumula puncte cu care îmi pot plăti factura sau îmi pot lua un telefon nou!

Well… Nu știu cum să o spun cât mai delicat, dar fuck you Vodafone!

Din păcate, situația nu este mult diferită la ceilalți operatori, iar mutatul este o chestie ce nu aduce foarte multe beneficii.

10 Comentarii

Daniel a scris

Din cate am observat, la Vodafone preturile telefoanelor sunt mai mici in cazul abonamentelor cu mai mult trafic de internet inclus. Poate ca aceasta este explicatia.

In alta ordine de idei, intr-un grup de sase colegi de munca eu sunt singurul care are cartela, restul abonamente la Vodafone. Ma crezi ca sunt privit ca un ciudat pentru ca prefer sa-mi incarc lunar cartela cu 7 EUR decat sa primesc factura acasa?

Am argumentat ca pentru 7 EUR am 3000 de minute in retea, 75 minute nationale si 100 MB internet pe mobil, mai mult decat am eu nevoie. Unul dintre ei mi-a replicat ca la abonament de 15 EUR pe luna are 800 de minute in retea si 125 de minute nationale. Fara internet pe mobil. Si totusi, incerca sa ma convinga ca abonamentul lui de 15 EUR e mai tare decat cartela mea de 7 EUR.

Care sa fie explicatia pentru gandirea asta inteleapta?

Florin C. (@youritronics) a scris

Pe langa faptul ca nu primesti nimic concret pentru ca platesti un abonament mai este o mare problema: nu ti se permite stabilirea unei limite care sa blocheze orice cost suplimentar. Mie mi s-a intamplat, trafic de net in valoare de 3000 RON fara sa fac nimic, nici macar contorul telefonului nu il arata. Daca as fi avut cartela se termina creditul 5-10-15E si povestea era mult mai simpla. Iar pentru ei nu a parut deloc suspect traficul in conditiile in care eu consumam 10E lunar in ultimii 5 ani. F*&k Vodafone pt asta.

razvan a scris

daca cumperi un telefon fara abonament de la orange sau vodafone platesti mai mult decat dintr-un magazin de elctronice. si bonus telefonul e codat in retea. cosmote vinde telefoane decodate.
ofertele la cartele sunt mult mai avantajoase. plus ca poti sa iti ajustezi costurile mult mai eficient. daca estimezi ca vei vorbi mai mult pentru 1

razvan a scris

* continuare…
…pentru 1 euro sau 2 in plus poti benefici de mult mai multe minute decat daca ai face cost suplimentar pe abonament.
incerc sa trec un abonament pe cartela, daca nu imi ofera ceva ce am nevoie, portocala va mai pierde 2 numere pe care le detin, de 8 si 3 ani .

Razvan Radu a scris

Cu siguranta din Ianuarie voi migra si eu catre o cartela sau poate voi porta numarul la Cosmote tot pe cartela, mai ales ca luna asta m-au dezamagit cei de la Loyalties.

Am asteptat o luna sa ma contacteze pentru o oferta de prelungire a contractului asta dupa 15 ani de cind le sunt client sau poate asta isi doresc sa le plece clientii.

Ciorapel a scris

„pot acumula puncte cu care îmi pot plăti factura” – asta nu stiu de unde ai scos-o, dar Vomafone nu mai practica plata prin puncte de doi ani de zile. Singurul „avantaj” este faptul ca acumulezi puncte (0.1% din factura) cu care iti poti achizitiona un telefon la abonament (observi bucla ? … infinite loop).

Eu am trecut de la abonament (14 euro / luna : 800 minute retea, 125 nationale, 250 mb trafic net) la cartela (9 euro / luna : 3000 minute retea + sms retea, 125 minute nationale + sms nationale + minute internationale, 500 mb trafic net). Singura lor explicatie este ca „dom’le, aveti abonament de 10 ani la noi, cum o sa va stea dvs. de acum in ‘colo cand in fiecare luna va veti cumpara cartele pe care le razuiti si incarcati creditul?” … nu e problema, am incarcare programata. Deci ei pe asta se bazeaza.

Un exemplu in care abonamentul e mai bun decat cartela ? Aici :
Eu cartela. Eu in persoana varsta 1. Eu stiu sa fac incarcari (de pe prepay sau .. programate sau din conturi de abonati).
Mama abonament. Ea persoana vasta 2-a. Ea nu stie sa faca incarcari.

Si in exemplu anterior merita sa dau 7 euro pe luna pentru 500 minute in retea + 50 nationale, pentru ca oricum ii ajung.

P.s. http://www.ziare.com/vodafone/romania/numarul-clientilor-vodafone-in-scadere-1109360
http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-10541623-numarul-clienti-orange-romania-scazut-peste-2-ultimul-pana-10-1-milioane-utilizatori-75-000-clienti-folosesc-voice.htm
http://www.businesscover.ro/10-11-2011-cosmote-crestere-pe-linie-in-t3/

Vomafone – Orange = scadere
Cosmote = crestere (pacat ca nu-i suport pe astia de la Cosmorom)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter