Mâncăruri tradiționale românești

În desele și lungile mele vizite (sic, nu sunt așa retras cum cred unii) am observat că în preajma sărbătorilor (fie iarnă fie primăvară) între multele feluri de mâncare, unul este constant prezent pe mesele gazdelor. Este aranjat frumos, ornat cu gogoșari, așezat în mijlocul mesei și împărțit tuturor mesenilor.

Ce este curios însă, este faptul că TRADIȚIONALA salata de boeuf, căci despre ea e vorba, NU este o mâncare tradițională românească, originea sa este nesigură (între Balcani și Rusia) iar numele vine din franceză și, tradus mot-a-mot înseamnă salată de bou, dar, probabil din prea multă grijă pentru urechile mesenilor, se folosește juma’ de nume francez (deși, ar fi frumos să nu mai existe salată de pui ci doar chicken salad :w00t: ). Oarecum paradoxal, francezii NU îi spun în felul acesta (din păcate îmi scapă numele) iar mare parte din românașii noștrii NU folosesc ca ingredient de bază carnea de vită (cum ar fi normal) ci, de cele mai multe ori, carne de porc.

8 Comentarii

kawaMe a scris

=)) Aici ai cea mai mare dreptate.
Cred totusi ca ar trebui sa ii se schimbe numele pentru ca, cel putin din cate am vazut EU, majoritatea o fac cu carne de pui…mie una imi place mult si o fac si in timpul anului…lasand pentru sarbatori alte preparate(mi se face sila de la cat o mananc tot anull)
Deci daca vrei te invit la mine sarbatorile viitoare ….doar pentru a scapa de aceasta salata…nici un alt motiv

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter