Teze, plagiaturi etc.

Teze, plagiaturi etc.

Exceptând cazul în care ai trăit pe altă planetă, probabil ai aflat deja că în România s-au perindat câțiva miniștri – în special la învățământ – acuzați de plagiat. Sigur, totul a culminat chiar cu mai marele miniștrilor. Care, în exces de zel și într-un sistem complex de „pumn în gât” a desființat fix instituția ce urma să se pronunțe dacă minunata-i lucrare este plagiată sau nu.

„Jurnaliștii” de la noi au ștampilat toată povestea asta cu un verdict cel puțin hilar: „plagiat de tip copy/paste”. De ce hilar? Plagiatul cu pricina se întâmpla undeva la începutul anilor 2000. Dacă în 2012 găsești destul de greu eCărți în limba română, cu atât mai greu eCărți de specialitate, chiar este cineva care crede că a făcut Victoraș un copy/paste de undeva în 2000? DE UNDE?!?!

În fine, trecem de astea, nu ăsta este scopul acestei însemnări.

Ai terminat vreo facultate? Dar master? Știi pe cineva care a terminat? Cât din lucrarea de disertație este copiat din alte părți? Fie din ce ai găsit online, fie din ce ai găsit prin cărți – iar singurul tău merit este că ai transcris din manualul X în lucrarea ta. „Originală”. Cam cum a făcut și tov. Ponta! Ia zi, cu ce ești tu mai bun decât el? La o adică, există și un motiv pentru care avem conducătorii pe care îi avem: ei ne reprezintă (știu, pe tine nu).

PS: „Jurnaliștii” sunt puși în ghilimele pentru că, să fim serioși, nu există jurnaliști în România. Există doar amatori de can-can-uri, răscolitori de cadavre și senzaționiști.

PPS: Da, știu, tu ai muncit la lucrarea ta 100% originală!

PPPS: Dacă e vreun dobitoc care consideră acest post Pro Ponta primește un generos ban.

4 Comentarii

Marius a scris

Problema e ca nu le ajunge „doar” o diploma de licenta sau master. Nuuu…trebuie neaparat cel mai inalt titlu academic. Altfel nu se pune.

De aia s-a ajuns unde s-a ajuns. Ca ne intrecem in cine are diploma cea mai smechera.

Raul a scris

In strainatate toate lucrarile (mai ales lucrarile de licenta si dizertatie) se verifica cu soft-uri speciale care iti zic exact ce si de unde e copiat. Chestia cu plagiatul se refera strict la modul in care citezi. Poti sa faci o lucrare numai din carti sau alte surse (chiar si cu copy-paste daca pui intre ghilimele), fara sa fie considerat plagiat, doar ca probabil vei lua o nota foarte mica pentru ca contributia ta e 0.

Moldoveanca a scris

Mai, nu cred ca e acelasi lucru o lucrare de masterat sau de licenta cu o lucrare de doctorat. Ca in felul asta toti suntem doctori.

Din cate citeam eu, o lucrare de doctorat trebuie sa aduca o noutate intr-un domeniu, ca altfel nu e lucrare de doctorat, e doar lucrare de licenta.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter