Există vreun jurnalist MÂNDRU de meseria lui?

Am mai spus-o de câteva ori: mă uit la TV strict ocazional. Dar nu am putut să nu observ că „jurnaliștii” – indiferent de post – pur și simplu nu au o limită a penibilului. Se bagă în mijlocul „acțiunii”, vor să arate telespectatorilor cum e să fii acolo. Am văzut la un moment dat un reporter îmbrăcat în costum de scafandru, băgat în apă până la gât și cu microfonul în mână, prezentând cum se scufundă… scafandrii.

Îmbrăcați în cizme, în pelerine, în salopete, care mai de care să arate cât de capabil este. Am zis mai demult, zic și acum: eu nu am terminat nici o facultate, dar sunt curios dacă la facultatea de jurnalism asta îi învață: cum să fie în mijlocul acțiunii, fără să prezinte, de fapt, nimic.

Iar asta se întâmplă la televiziune. Ai fost curios vreodată să citești un ziar (online)? Nu zic de scormonitorii de căcat care pur și simplu desființează orice urmă de viață privată al unei „vedete”. Care vedetă este vedetă din motive necunoscute. Zic doar cum toate ziarele bagă titluri cât mai MAJUSCULE și mai BOMBASTICE, pentru că, nu-i așa, netiquette oricum nu există.

Cum se simte un jurnalist de sport care scrie despre viața privată a lui Becali, de exemplu, singura legătură cu sportul fiind… Nu știu care, mie îmi scapă.

Așadar, eu sunt curios de niște chestii:

  1. Există vreun jurnalist în România?
  2. Există vreun jurnalist român mândru de ceea ce face?

7 Comentarii

Bogdan a scris

Ar fi Adelin Petrisor. Mi se pare un tip super ok, iar la reportajele lui te uiti cu placere.

joe a scris

Sunt multi jurnalisti in Romania, insa nu-s senzationali ca aia din Can Can sau Realitatea. Asa ca: exista vreun public bun in Romania?

SagittariuS a scris

Pe lângă Petrişor, mai e Cristian Leonte (România te iubesc), care e cursiv în exprimare şi prezintă o emisiune bine realizată (printre puţinele). Şi Andi Moisescu poate fi considerat jurnalist, faţă de mulţi care se autointitulează prin prisma diplomei obţinute.

Ăştia cu titlurile exorbitant de idioate sunt angajaţi la normă, n-are rost să-i pui în acelaşi context cu_cuvântul jurnalist.

Felicia a scris

Da exista jurnalisti.
Exista generatia aia de jurnalisti imediat dupa 89
Atunci presa a inflorit si atunci s-au vazut adevaratele valori.

Un jurnalist de exceptie este Dan Diaconescu (care a creat ziarul Jurnalul National si a condus Cotidianul)

Alt jurnalist pe bune este Marius Tuca (care lucreaza in presa de mic copil)

Sunt multi altii..cu ei a inceput presa romana..
Eu eram mica pe atunci nu stiam eu dinastea

–Cu drag, Felicia

Aleena a scris

In primul rand e vorba de bani, eu oricum ma mir cum de unii sunt incantati sa mai faca o astfel de facultate, dar ce stim noi, nu conteaza banii… conteaza cat de competenti suntem…

Comentariile sunt închise

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter