Pentru sănătatea dumneavoastră…

La TV, la radio, cred că și în ziare se repetă obsesiv „pentru sănătatea dvs evitați excesul de sare”. Adevărul este că ar fi fost suficient să spună un „evitați excesele”, pentru că orice ar fi acel exces este dăunător. Fie sare, grăsimi, alcool sau apă. Nu crezi? Ia stai cinci minute cu capul sub apă…

În fine, voiam să zic ceva și m-am luat cu altceva. De vreo doi ani de când am început să mai dau prin bucătărie nu doar ca mâncău, am tot început să cumpăr diverse condimente, alea-alea, să dăm mâncării gust. Și așa am învățat diferența dintre piperul proaspăt măcinat și cel cumpărat măcinat, diferența dintre condimentele ieftine și cele … ne-ieftine și dintre sarea sărată și sarea nesărată. Și nu e vorba de o anume marcă ci de sare în general!

Pentru că, oricât de ciudat pare, ori m-am defectat eu cumva și nu mai simt gustul ori sarea din comerț devine din ce în ce mai nesărată.

Prin urmare, vrei nu vrei, pui mai multă sare în mâncare. Iar excesul îl faci fără să vrei, că excesul nu presupune un gust prea sărat ci o cantitate prea mare de sare.

Sunt eu defect, paranoic sau am dreptate?

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter