Vulnerabilități

Am găsit o chestie interesantă despre vulnerabilități, că tot a avut un oarece succes discuția în care s-a pornit un mic flame Win vs. Linux :D

Myth – „The Windows Platform has more Security Vulnerabilities than the Linux/Unix Platform.”Reality – „Between January 2005 and December 2005 there were 5198 reported vulnerabilities: 812 Windows operating system vulnerabilities; 2328 Unix/Linux operating vulnerabilities; and 2058 Multiple operating system vulnerabilities” – Source

Notes – Software vulnerabilities are categorized in the appropriate section reflecting the operating system on which the vulnerability was reported; however, this does not mean that the vulnerability only affects the operating system reported since this information is obtained from open-source information.

Reality – „The Linux Kernel v2.6.x has had 231 Vulnerabilities compared to 213 Vulnerabilities for Windows XP.” – Source

Nu-i așa că e drăguț? :D

10 Comentarii

Napster a scris

Pentru un home user este de recomandat Windows sau Mac. Linux e destinat celor care vor sa experimenteze un stil nou de operare al calculatorului si firmelor care se ocupa cu networking dupa cum am mai zis. Sa instalezi Linux pe un desktop doar pentru simplul fapt ca e gratis si vrei sa te faci hax0r e pur si simplu absurd.

sergiu a scris

dar nu e absurd sa instalezi linux cand windowsu iti crapa de 2-3 ori pe zi si iti vine sa-ti bagi p*** (picioru) ..
Mai ales daca nu ai tb cu suita de aplicatii adobe sau autoDesk .. nu este nimic altceva ce nu poti gasi pe linux .. (pentru jocuri sunt tot felul de emulatoare.. de la un wine bine configurat la cedega)

Preconceptiile astea ca windowsu ar fi mai usor decat linuxu, si linuxul mai bun decat windowsul, nu au nici o baza .. pe linux daca vrei sa instalezi ceva tragi rpm-ul si ii dai click-drept -> install .. sau rulezi un installer .. nu vad cu ce ar fi mai greu decat pe windows ?
cand e vorba de configurat, exista YUM si YAST , echivalentele Control Panel-ului din windows…
Visual themes exista si pt linux pt adoptii tuningului .. deci ce mai vrei ?

Totul tine de obisnuinta .. Unei persoane care prima data a lucrat pe Linux i se va parea greu sa se acomodeze cu windows, si invers ..

Cat despre Mac .. e Unix based, si asta spune tot

hf & gl

sabotor78 a scris

@sergiu
yum e doar un manager de pachete, adica echivalentul add/remove programs din control pannel-ul windowsului. YaST vine cu SuSE si nu stiu daca il poti instala pe alta distributie – nu cred ca-l poti lua de undeva. Oricum, ai un fel de „Control Panel” in aproape orice distributie, dar existenta unei astfel de unelte nu-l face user-friendly. Ceea ce nici un laudator al linuxului nu o accepta e aceea ca, pentru un !! HOME USER !! windows e !! MULT !! mai potrivit decat Linux. Daca-mi permiti, fa o comparatie intre o masina supersport si o masina obisnuita (Reventon si un Passat, ca astea imi plac mie). E evident care e cea mai performanta, dar e la fel de evident care e cea mai potrivita pentru a merge pana la supermarket sa faci cumparaturi. Poate acum o sa inteleaga fiecare fanatic linux.

Mihai a scris

Depinde ce inseamna home user. Daca home userul e cel care se uita la un film, navigheaza pe net, are chef de-o discutie pe skype, ori mess (chiar cu suport video), scrie un document sau un excel, asculta o muzica, atunci Ubuntu (eu distributia asta o folosesc) e foarte bun, de cele mai multe ori depasind Windows. Daca home userul e unul care vrea sa joace ultimele joace aparute, atunci Ubuntu in particular (GNU/Linux in general) nu e OS-ul recomandat pentru acel home user. Mie personal, Ubuntu imi ofera mult mai multa flexibilitate, stabilitate si siguranta decat Windows.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter