Cântec de Gheață și Foc

cântec de gheață și focNu am fost niciodată cititor înrăit de cărți non-tehnice. Aproape orice nu implica șuruburi, circuite sau limbaje de programare îmi provoca (și încă îmi provoacă) o stare de somnolență profundă. Probabil de aceea nu am suferit niciodată de insomnii :)

Doar că… sunt anumite cărți (foarte puține, ce-i drept) care au reușit să mă prindă foarte, foarte mult. Cărțile din seria „Cântec de gheață și foc” (cunoscut și ca Games of Thrones/Urzeala tronurilor) fiind undeva prin top. Trebuie să recunosc: dacă nu ar fi fost serialul de pe HBO sigur nu m-aș fi apropiat de cele cinci cărți cu peste o mie de pagini fiecare.

Am început să citesc prima carte – Urzeala tronurilor – fix după primele două episoade, când deja devenisem prea curios de ce se va întâmpla în continuare. O săptămână mai târziu citisem primele patru cărți (încă nu apăruse Dansul Dragonilor) și aveam o profundă senzație de „WTF?!”.

Având în vedere că a fost o pauză de vreo zece ani între penultimul și ultimul volum, sper doar ca G.R.R. Martin să nu scoată următorul volum după aceeași perioadă…

Aproape toate personajele preferate mor, sunt schilodite sau sunt pierdute.

De ce am scris toată povestea asta? Nemira are reducere de 50% la pachetul „Cântec de Gheață și Foc”.

Este un pachet bun de citit și bun de dat cadou. Asta o spune unul care n-a fost niciodată fan al cărților, mai ales a cărților fantasy (o să povestesc cu altă ocazie cum m-am chinuit sa citesc Stăpânul Inelelor, dar am renunțat după o săptămână și vreo 20-30 pagini citite)

4 Comentarii

Staicu Ionuț-Bogdan a scris

@Dragoș: de acord. Dar dacă ar fi un roman scris în limba arabă, thai sau tagalog ce zici?

Chiar dacă îmi place să cred că pot citi în limba engleză, am fost surprins să văd că, atunci când a apărut „Dansul dragonilor” prima dată, am dificultăți în a înțelege (am renunțat după două pagini citite în jumătate de oră).

Una peste alta, vreau să mă bucur de poveste, de acțiune, nu să învăț o limbă străină și/sau să stau cu dicționarul lângă mine pentru a descifra ce se întâmplă :)

Varianta în engleză este și mai ieftină pe amazon (aproximativ 200 lei, cu tot cu transport)

Diana a scris

Acum citesc Dansul dragonilor. Se citesc usor cartile, G.R.R. Martin are un ritm mai „alert” fata de Tolkien, care are un stil mai greoi. Eu am citit si Stapanul inelelor si mi a placut, dar mi a luat mai mult decat Cantec de gheata si foc, chiar daca sunt mai scurte.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter