I had a dream!

Cei care mă cunosc știu că nu sunt rasist. Nu am cea mai mică urmă de xenofobie sau orice alt fel de ură rasială. Cu excepția țiganilor, dar ei nu sunt prea importanți în momentul de față pentru a fi băgați în seamă mai mult de cât am făcut-o deja. Și cum stăteam eu în această noapte, într-o insomnie obișnuită* gândindu-mă la una și la alta, mi-a trăznit o idee… colorată.

Eu am fost praf la istorie. Nu mi-a plăcut și pace, deoarece, în primul rând trebuia să țin minte o mulțime de ani și, în al doilea rând, o mulțime de nume. Cum niciodată nu am stat prea bine cu memoria**, pur și simplu disprețuiam acest obiect de studiu, fiind printre puținele la care am copiat (nu am fost genul care copia doar de dragul artei, dar istoria NU mi-a plăcut). Oricum, că am stabilit calitățile mele la această materie, în această seară mi-am pus o problemă ce mi se pare de bun simț.

Negrii au fost aduși în America*** de către albi (anglo-saxoni, yankey sau ce naiba erau ăia). Albii când au ajuns în America prima dată, au dat de ceea ce ei credeau că ar fi indieni (dar erau americani nativi). Așadar avem trei rase: roșii, negrii și albi.

Albii au adus negrii iar roșii erau deja acolo (și chiar erau de ceva timp). Corect? Corect! La un moment dat, negrii (aduși din Africa de… ALBI) s-au răsculat pentru că erau tratați mai rău ca niște animale. Indienii erau maltratați în toate felurile. Albii câștigau. Era un fel de șah în trei, dar cu un avantaj mare pentru albi.

Cu ce drept au „preluat” albii controlul Americii? Când au zis și ei că au descoperit ceva nou… ȚEAPĂ!!! Deja mai erau unii la un mic și o tăbliță în curtea din spate a continentului. Au început să taie la ei în stânga și dreapta, și-au adus sclavi iar câteva sute de ani mai târziu au început să-i taie și pe ăștia (KKK, remmeber?). Îi tăiau între reprizele de biciuit.

După vreo o sută de ani, ce s-au gândit negrii? Ia să candidăm noi la președenția USA! Și s-au pus pe treabă. Nu ar fi amuzant ca unul din cei ce au fost asupriți de albi să conducă… ALBII?


Lămuriri*** mă refer la America – continentul, nu statul.

** am luat o perioadă lecitină, în speranța că îmi voi îmbunătăți în vreun fel memoria. Am reușit doar să uit să mai iau lecitina. E foarte serios, e foarte pe bune și prea puțin amuzant. În schimb, este hilar că după ce am uitat să iau lecitină, am zis să încerc și cu Memo Plus, poate merge. Maxim două săptămâni a mers. După care… Am uitat să iau Memo Plus. La o adică, aveam cutia pe birou, chiar lângâ (nu în spate, nu sub, nu pe, ci LÂNGĂ) monitor la muncă. Mi-am adus aminte după vreo trei zile de pauză și atunci am zis că e cazul să renunț, deoarece nu voi ajunge nicăieri în felul acesta.

* Bach face bine la insomnii. Împreună cu o cană de lapte călduț (nu fierbinte!) și o linguriță de miere. Sau Valium, Prozac, etc. După posibilități. Desigur, doar teoretic. La mine nu merge, indiferent că am început să număr linii de cod în gând (am renunțat la oițe, că deja am mai multe decât are Becali)

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter