Iubitori de animale, unde sunteți?

Iubitori de animale, unde sunteți?

Povestea începe așa: doi ciobani erau prin pădure. Vine ursu’ și le vorbește. Chiar dacă ciobanii nu voiau. Rezultatul? Unul a rămas cu o mână nefuncțională, celălat are mâinile dar nu mai are viață.

Repet, totul se întâmpla în pădure. În habitatul natural al ursului.

În pădure, da?

Politistii si padurarii spun ca cei doi au intrat intr-o zona in care nu aveau ce cauta. Este un fond de vanatoare al Ocolului Silvic Harghita, plin de ursi.

Eh, ce se întâmplă acum? Vânătorii caută ursul.

Pentru că dacă te papă ursul în pădure (pe teritoriul lui), ursul e de vină. Dar dacă te mușcă un câine în oraș e clar că era în legitimă apărare sau ți-a simțit sufletul hain și în nici un caz nu merită eutanasiat. Cel mult mângâiat!

Iar iubitorii de animale, care în alte condiții s-ar face luntre și punte să salveze toate orătăniile parcă au dispărut de pe fața pământului. Nimeni nu sare în apărarea ursului, nimeni nu declară că-i și el un suflet nevinovat, nimeni nu zice nimic.

Logic, nu?

4 Comentarii

vasilica tica a scris

Ce parere aveti despre nenorocitii de la bloc, care in loc sa dea o felie de piine sau un vas cu apa acelor suflete nevinovate si de multe ori mai inteligente decit multi dintre ei, mai loiali si mai sufletisti, numiti caini, jegosii le arunca apa pusa de unii locatari, sau cheama hingherii sa-i ridice?
Eu as chema ecarisajul sa ridice aceste scursuri sociale sau sa-i izolez undeva precum sunt izolati leprosii…

Si referitor la accidentele cu ursi: ei, saracii nu ataca decit daca sunt infometati sau provocati. Padurarii ar trebui sa aiba grija de ei, sa le ofere hrana necesara, ca de ingustat si limitat habitatul o fac fara jena. Animalele salbatice actioneaza conform instinctelor si fiti siguri ca aceste instincte sunt bune din moment ce au functionat atitea mii de ani, vinovati sunt cei ce le provoaca sau le intarita, incalcindu-le habitatul natural

eu a scris

Sa inteleg ca si tu esti unul din acele persoane care se minte frumos ca el face un bine acelor „suflete nevinovate” si pentru ca le dai un pumn de boabe odata pe zi esti mai bun decat cei care ii alunga sau nu ii doresc in jurul copiilor lor sau in jurul blocului.

Pentru ca, vorba aia, este usor sa arunci un pumn de mancare si „sa te speli pe maini”. Responsabilitate zero in rest; nu sunt asumate responsabilitatile pe care un proprietar legitim de caine si le asuma (vaccinare, deparazitare, avut grija ca patrupedul sa nu isi faca nevoile in scara blocului, sa nu o muste pe copila vecinului de la parter care il trage de coada pentru ca este in primii 3 ani ai vietii, etc).

Fara suparare, dar esti un pic prea dur in vorbe si uiti ca acele „scursuri sociale” sunt cele care platesc taxe si care de bine de rau fac societatea noastra sa mearga inainte, nu patrupedele pentru care tu – si pe buna dreptate ca sunt peste 40,000 in Bucuresti – nu iti asumi nici o responsabilitate.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter