Bookmarklet util pentru WordPress

Dacă îți place să intri pe multe blog-uri noi și ai mereu ceva de comentat, probabil te-ai săturat să tot bagi numele, adresa de email și adresa site-ului tău. Pentru task-uri simple, niște băieți deștepți au inventat bookmarklets. Pe scurt, este o secvență de javascript adăugată în meniul favorites (bookmarks) ce se poate executa printr-un simplu click.

Eu unul cum intru în categoria de mai sus, am făcut un mic script (banal) pentru a completa automat aceste câmpuri cu datele mele.

Doar pentru wordpress:

javascript:document.getElementById('author').value='numele tau'; document.getElementById('email').value='[email protected]'; document.getElementById('url').value='blog.iamntz.com'; void(null)

Doar pentru blogspot (trebuie bifat nickname întâi)

javascript:document.getElementById('uname').value='numele tau'; document.getElementById('uurl').value='blog.iamntz.com'; void(null)

Pentru ambele:

javascript:try {document.getElementById('author').value='numele tau'; document.getElementById('email').value='[email protected]'; document.getElementById('url').value='blog.iamntz.com'; void(null)} catch(err){};try{document.getElementById('uname').value='numele tau'; document.getElementById('uurl').value='blog.iamntz.com'; void(null)} catch(err){};

Cum se folosește?

În Firefox du-te în Bookmars->Organize bookmarks -> New bookmarks (asta e un icon în stânga sus).

Introduci numele bookmarkletului în input-ul Name iar în input-ul Location adaugi codul de mai sus (este pe un singur rând), făcând modificările de rigoare. Apeși OK si gata. Ai un bookmarklet util ce merge pe majoritatea blogurilor bazate pe WordPress unde de fiecare dată când apeși pe el, câmpurile de la comentarii se vor completa cu datele tale.

UPDATE: a fost o mică problemă cu ghilimele puse aiurea de WordPress. Dacă ai încercat și nu a mers, mai încearcă o dată. Cu siguranță va funcționa.

UPDATE2: a apărut și versiunea pentru blogspot

14 Comentarii

Leeroy a scris

Hei salut, sunt curios daca ma poti ajuta cu o problema.
Incerc sa fac un bookmarklet care sa introduca automat un string pasat de mine catre cutia de Upload de la http://www.tineye.com. Adica sa apas pe un bookmarklet si sa introduca automat un path (de ex. „C:\Users\Leeroy\Desktop\pozamisterioasa.jpg” in inputul lor acolo…

Am incercat asta cu getElementById si .value=”tralala” (ID-ul inputului este „upload_box” )dar recunosc ca habar nu am de nici un fel programare asa ca nu stiu care-i metoda corecta ca sa produc un efect aici. Dau click si nu face nimic, nu reuseste sa nimereasca in elementu’ ala.

Sper ca e posibil sa faci asta. Multumesc anticipat!

Leeroy a scris

Multumesc de raspuns! Am aflat la scurt timp de chestia asta, si nu neg ca e foarte bine asa. :D

Incercam sa fac o intrare „Search this image on Tineye” in context menu-ul fisierelor de imagine in Windows.

Daca stie cineva cum se poate face asta?… ar fi foarte convenabil sa asociezi filmele cu IMDb, muzica cu Discogs, pozele cu Tineye s.a.m.d.
Ai automatiza niste cautari pe care le faci oricum destul de des.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter