Scap de la muncă

De câte ori nu ai auzit (poate chiar folosit) această exprimare? Nu știu cum e la tine, dar eu când aud acest aranjament de cuvinte mă gândesc cu groază la ce fel de serviciu are respectivul interlocutor, primul lucru ce-mi vine în minte fiind o închisoare. Fraților, voi chiar nu munciți cu plăcere? Chiar nu vă place meseria aleasă? Chiar nu vă place unde munciți sau nu agreați șefii?

DE CE NU ÎȚI DAI DEMISIA?

Ți-e frică că nu vei găsi de lucru? Înseamnă că nu ești bun în ce faci. În cel mai bun caz ești mediocru, te încadrezi în mediocritate și îți meriți soarta. Meriți un șef care să te înjure zilnic. Meriți să lucrezi cu salariul minim pe cartea de muncă, să stai peste program și nimeni să nu observe!

Dacă ești bun în ce faci, cu siguranță poți găsi un post decent (aka mai bun decât cel actual) fără prea mari probleme. Dacă ai așteptări prea mari, vei observa. Dar și aici se aplică într-o oarecare măsură zicala „nu e prost cel care cere; e prost cel care dă”, deoarece atunci când te angajezi nu faci altceva decât să… te VINZI.

Știi să te vinzi?

7 Comentarii

Catalin Nicolescu a scris

In CT ?!? n-ai unde. in sensul ca pleci de la rau la mult mai bine.

„la tara” (Bucharest) .. gasesti
Eu unu teoretic anu asta termin facultatea, daca poti numi Ovidius ca fiind universitate.

da, sunt la un nivel mediu. dar asta nu inseamna ca si ramai asa, trebuie doar mai mult exercitiu.

eu unu sunt de parere ca un loc mai bun de munca ai doar atunci cand lucrezi la propria firma.

v3l0 a scris

Ce-mi place mie (ceva pe vanzari, in domeniul tehnic, preferabil ceva mai de lux) angajeaza rar si mai cer si experienta, adica sunt stupizi atunci cand angajeaza.
Dar am renuntat sa-mi mai doresc angajarea si imi folosesc toate resursele pt a documenta afacerea pe care vreau sa o pornesc la vara. Daca merge asta cu afacerea… nu mai am nevoie sa ma angajez in alta parte.
Muncesc intr-o multinationala (da, RDS e multinationala), am un salariu bunicel si acum, in februarie, e posbil sa-l mai creasca un pic. Sefii sunt impartiti, jumate dobitoci, jumate OK, pacat ca si aia OK stiu ca vor zbura din posturi la un moment dat…asa ca ne amna ca pe sclavi, sa producem, sa-si ia ei comisionele. Nu ma plang pentru mine, ma plang pt colegii mei, pt cei care au mentalitate de angajat, care vor sa iasa la pensie. Uneori nu pot sa le spun ce gandesc, deoarece daca le spun ca nu vreau sa traiesc din pensie…unii se simt jigniti.
Desi unii nu vor sa-si porneasca afaceri… sunt totusi geniali, sunt buni la cea ce fac. Pe unii ii incurajez sa-si puna CV-uri, sa ajunga in locuri mai bune.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter