Scrisoare deschisă către UPC

Scrisoare deschisă către UPC

Dragă UPC

Mai știi când eram în relații bune – recte abonat/furnizor; dar de nevoie, nu de voie, că nu aveam alt ISP în zonă – dar te pișai pe mine de fiecare dată când îmi tăiai netul (aproape zilnic), nu îmi răspundeai la telefon când te sunam (aproape de fiecare dată când îmi pica netul) și îmi spuneai – pe ocolite, ce-i drept – că-s prost și că „am viruși” de fiecare dată când îmi mergea netul mai greu (atunci când răspundeai la telefon)? Mai știi când îmi limitai viteza după primii 2-3 Mb descărcați de continuam downloadul cu 150kb? (nu că primii 2-3Mb ar fi mers cu mai mult de 500Kb/s)

Nu știu cum se face că de câțiva ani, de când sunt la RDS, nu mai am viruși, internetul nu se mai limitează (magie curată!) iar când am nevoie de un operator, mi se răspunde în câteva secunde!

Evident, asta se întâmpla pe banii mei, la un preț uriaș (comparativ cu concurența – și crede-mă, ei sunt concurența ta; invers? mai puțin!)

De ce îți scriu toate astea, dragă UPC? Crezi că mi-e dor de tine?

Nicidecum!§

Dar ai început să mă agasezi. E a doua oară în decurs de mai puțin de o lună când sunt abordat de un agent de vânzări. Prima dată telefonic, a doua oară mi s-a prezentat la ușă.

Știu că foamea e mare. Știu că rămâneți fără abonați și că pierdeți bloc după bloc. Și știi cum știu asta? Pentru că îmi trimiți un agarici (care nu are minimul de bun simț să răspundă la salut sau să vorbească așa cum i se vorbește; pentru că atunci când ți se vorbește cu dumneavoastră este de bun simț să răspunzi la fel) să-mi facă o ofertă pe care nu o pot refuza, de sute de mega (probabil la fel de limitați ca în trecut), sute de minute și sute de canale TV.

Ghici ce am făcut cu a ta ofertă, UPC!

AM REFUZAT-O!

Și se va întâmpla fix la fel cu toate ofertele tale viitoare, oricât de bune ar fi ele.

Pentru că:

  • În primul și în primul rând, e vorba de principiu.
  • În al doilea rând, la cât v-am plătit, ar trebui să-mi dați un contract moca. Pe o perioadă foarte, foarte lungă! (și chiar și așa, trebuie să duceți multă muncă de convingere!).
  • În al treilea rând, pur și simplu nu. NU!

Mi-am convins părinții să renunțe la serviciile voastre. Pentru că, spre deosebire de RDS, nu furnizați internet și la case. Din motive ce mă depășesc, dar cu siguranță, pentru voi, au sens.

Ah, uite o idee nebunească: dacă tot îți trimiți amețiții pe teren, la pescuit, dă-le și niște cărți de vizită! Este ridicol să-i vezi cum dau din umeri și spun „n-ai un pix să-ți scriu număru’ meu?”.

Update§

Am fost sunat de o doamnă de la UPC care și-a cerut scuze pentru comportamentul agentului și care m-a asigurat că nu voi mai fi deranjat de oferte UPC. Pentru chestia asta au crescut un pic în ochii mei.

7 Comentarii

Pustiu a scris

Parca imi si imaginez, mesaj dat catre agenti: „Catre toti agenti UPC din Constanta, in zona Km 4-5, adresa Bla, bla numele Ionut Staicu aveti grija sa nu-l mai deranjati pe acest om, scrie de naspa de noi, e vesnic nemultumit”

Acum sa nu ne spui ca au crescut in ochii tai si te mai gandesti poate sa te muti la ei.

Ion Popescu a scris

UPC sunt niste spammeri oribili.
Prin 2007-2008 am avut un abonament la ei, TV + telefon + internet. TV-ul si telefonul au mers in parametri, de internet insa si-au batut joc: din cei 3 Mbps pe care ii aveam la inceput (vorbim de 2007- 2008, da?), ajunsesem sa mai beneficiez de doar 3-400 kbps. Asadar o scadere de doar zece ori a vitezei internetului, la UPC, in conditiile in care evident ca pretul a ramas acelasi. Evident ca am reziliat instant; anterior orice tentativa de a semnala scaderea dramatica a vitezei s-a soldat cu un esec; ma sunau tot soiul de agenti de call center care isi sugeau dintii in telefon (literalmente, se auzea cum plescaie respectivii in microfon) explicandu-mi ca nu au ce face si asta e, trebuie platit as is. Orice tentativa a mea de a cere micsorarea abonamentului se solda cu un refuz total si aproape ca simteam fizic ranjetul satisfacut al personajului cand spunea ‘asta nu se poate’.
In fine, neavand perioada contractuala minima, am scapat de ei.

Problema este ca de ceva timp incoace au inceput sa ma tot sune incercand sa imi explice ce bun net au ei si cum ratez ocazia vietii spunand nu unui abonament UPC. Respectivii mint si prin omisiune atunci cand, descriindu-mi minunatele beneficii ale abonamentului pe care cu disperare incearca sa mi-l vanda, uita ca prin farmec sa spuna ca au o durata minima obligatorie de doi ani. Pentru moment au incetat cu apelurile, insa doar dupa ce i-am prevenit ca inregistrez apelurile si ca nu au acordul meu pentru spam telefonic – a.k.a. comunicari comerciale nesolicitate.

Acum, intrebarea e urmatoarea – ca de istet trebuie sa fii sa incerci a vinde un abonament triple play unui client caruia i-ai livrat un serviciu de 10 ori mai prost decat ceea ce convenise contractual?
Stiu ca internetul ala era best effort, dar conexiunea lor mergea la 10% aproximativ 90 – 95% din timp.
UPC are oferte care nu merita nici o atentie, cu exceptia cazului nefericit in care nu ai nici o alta solutie de conectare prin cablu la adresa ta.

Despre calvarul prin care treceam luna de luna intrucat respectivii nu au o facilitate de plata online sau la bancomat, nu mai spun.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter