Magazine online ce fac giumbușlucuri cu adresele de mail

Magazine online ce fac giumbușlucuri cu adresele de mail

De ceva timp – să tot fie vreo patru ani – am setat mailul pe domeniul iamntz.com să facă redirect spre adresa mea principală. Asta pentru ca atunci când mă înregistrez undeva să scriu [email protected] și, în caz de mizerii din partea siteului respectiv (de exemplu vândut adrese de mail), pot bloca adresa respectivă. Inteligent, nu?

Eh oricât de greu de crezut ți s-ar părea, unele site-uri vând adresele de mail (în cazul cel mai bun DOAR adresele de mail!). Sigur, există și variante de genul „ne-a spart site-ul” sau „ne-au spart serverul”.

Exemple de site-uri românești care practică asta:

  • Elefant.ro – am primit mail despre ceva SSD-uri; o singură dată, ce-i drept (citește mai jos răspunsul oficial Elefant)
  • Sigmanet.ro – am primit de vreo două ori mail-uri despre anvelope.

Mici fragmente din Termenii și Condițiile Elefant.ro:

Datele tale personale vor fi folosite de UOP si furnizorii sai exclusiv in scopul declarat al acestui site, respectiv: comert on-line, furnizare de bunuri si servicii, blog literar. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a-ti trimite confirmarea comenzilor, promotii, buletinele informative periodice, recomandari personalizate etc.

La fel orice Client are dreptul (fara a fi obligat la o contraprestatie si fara a motiva cerinta sa) sa se opuna ca datele sale sa fie utilizate si prelucrate in scop de marketing direct, in numele UOP sau in numele unor terti. De asemenea se poate opune ca datele sale sa fie dezvaluite unor terti in scopuri de marketing direct.

Pentru exercitarea oricaror drepturi mentionate la literele a) – d) de mai sus, Clientul va inainta UOP o cerere scrisa, semnata si datata, prin care ii solicita informatiile respective.

Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor Clientilor UOP, alterarea continutului site-ului www.elefant.ro, incercarea de afectare a performantelor servereleor UOP, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc) vor fi pedepsite conform legii penale.

Ce să înțeleg de aici? Ei sunt împotriva spamului dar parcă ar da adresele de mail terților. Și dacă vrei să nu ți se dea adresa de mail mai departe, este nevoie de o cerere scrisă.

Păi nu?

Update§

Am primit un telefon de la o doamnă de la magazinul online Elefant în care și-a cerut scuze pentru orice neplăcere creată și m-a asigurat că firma nu dă mail-urile mai departe și că, cel mai probabil – zice departamentul tehnic – cookie-ul elefant.ro a fost citit de alte site-uri vizitate de mine. Momentan mă abțin să comentez.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter