Protest CFR

CFR-iștii sunt supărați că nu li se majorează salariile. Cu 15%. Salariile se plătesc din biletele cumpărate de călătorii ce au suficientă răbdare să facă 300km în CINCI ore.

Altfel spus, traseul Constanța-București se face în vreo cinci ore cu Intercity, în condițiile în care microbuzul face 3 ore juma’ și costă și mai puțin iar prin Germania s-a scos o linie aeriană deoarece trenul ajungea mai repede. Iar ai noștrii CFR-iști vor majorare. Pentru CE? Ce oferă?

6 Comentarii

Ropiku a scris

Nu e vina angajatilor, e vina conducerii. Nu vor sa fie competitivi, nu au de ce. Ce se va intampla ? Directorilor nu le va scadea salariul daca nr calatorilor creste.
Mai e pana o sa ajungem ca altii. Prin afara companiile feroviare sunt private (sau semi private) si de aceea cauta profit.

v3l0 a scris

La fel cum se fac autostrazile se fac si caile ferate, adica la misto.
Stand la coada trenului cu zoom-ul Canon-ului meu la maxim (12x optic si 4x digital), am putut vedea cum trenul lua curba si baietii care reparau sina se sculau de la umbra unui escavator si alegeau cate o unealta la nimereala ca sa se faca ca muncesc pana trece trenul… Asta se intampla acum 2 veri… cand nebunia orelor Bucuresti – Constanta era relativ recenta, pozele le am inca, pixelizate, miscate, dar suficient de bune pt a sustine ceea ce am spus eu. Imi pare rau ca n-am filmat in momentul acela, pt ca aparatul meu foto filmeaza superb si puteam chiar sa vand filmarea televiziunilor :D

MifTy a scris

mda… nici unul n-a fost ceferist, nu???
se vede!!!

iliescu a început campania de demolare a economiei în românia, și a început-o, normal, cu exploatările de resurse: mine, păduri, țiței (cât mai era), a continuat cu prelucrarea, și apoi transporturile!!!

voi aveți idee ce încasări avea, și încă mai are, cu chiu, cu vai cfr-ul, câți bani ajung la bugetul de stat (degeaba în fund) și câți ajung înapoi la cfr, și asta așa, în scârbă „na-vă și vouă, milogilor”???
aveți idee că pentru întreținerea unei singure magistrale sunt necesari minim 250-300 de inși, din care practic nu sunt 2 cu aceeași calificare??? și discutăm despre 3 schimburi de lucru, că vorba aia, trenurile circulă și noaptea, și de sărbăutorile legale, etc. deci numărul real se triplează!!!
aveți idee ce e aia să fii impiegat de mișcare, sau mecanic de tren, sau frânar, sau…
știți că oamenii ăștia, afară, au dreptul să fie pensionați la 35-40 de ani, din cauze de stres, iar la noi nu, că e prea scump, cică??? și că în românia cfr NU mai angajează, că nu poate oferi salarii, și a fost obligat să-și reducă efectivele de câteva ori de la revoluție până acum, la un număr ridicol de mic față de necesitățile reale???… vorba aia, te miri cum de nu sunt mai multe accidente de cale ferată???

v3lo, ce-ai văzut tu acolo, nu erau ceferiști!!!
„băjeții jmekeri” au făcut, cu șpagă groasă, evident, contracte de întreținere a liniilor, că nu mai are cfr-ul oameni, și știu că nu-i trage nimeni la răspundere!!!
dacă e ceva, răspunde clasicul „acar păun”!!!
plus că dacă îți imaginezi că ăia au ceva idee despre ce fac acolo, te înșeli: sunt mii de zilieri care muncesc pe 10-20 de lei pe zi, indiferent ce li se cere să facă, iar un muncitor L (aka linii) calificat costă cu mult mai mult de atât!!!
asta dacă îl găsești!!!

ia distrați-vă să căutați prin arhivele ziarelor de câte ori s-au făcut la căile ferate reduceri de personal, care au fost categoriile afectate, și apoi comparați cu situația din germania, japonia sau mai știu eu unde!!
și țineți cont de faptul că gradul de modernizare al cfr, și NU mă refer la vagoane, ci la locomotive sau la stuff-ul de siguranța circulației, este cu mult mai mic decât al țărilor în cauză!!!

motivul a fost, veșnic, același: nu sunt bani!!!
nu conta că cfr avea încasări de miliarde, acei bani nu reveneau cfr decât în foarte mică măsură!!!
și asta nu e situație de azi, de ieri, ci de la revoluție încoace!!!

în plus, ce-ar fi să vă gândiți și la următorul lucru: când ați tăiat cu briceagul banchetele, să vă lăsați inițialele pentru posteritate ultima oară???
și când ați mai văzut în tren pe lângă clasicul naș și suficienți polițai TF ca să golească trenul de țigănime sau de blatiști???

cel care n-a făcut niciodată blatul pe tren să arunce primul piatra!!!
însă până atunci, nu uitați că aveți și voi partea voastră de vină!!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter