Nu copiați ce trebuie de la Apple

Apple a început să fie copiat la greu imediat după ce a lansat primul iPhone, prin 2007. Întâi s-a copiat carcasa telefonului, apoi s-a început cu icons și funcționalitate. S-a lansat iPad? Au luat-o și copiatorii pe același drum. Ecrane (și suprafețe) glossy? Copiem și asta! Mac Book Air? Tocmai s-a deschis o piață de care habar n-aveau producătorii de hardware. Pentru că, la fel ca și Steve Ballmer, au capul adânc înfipt în cur și nu au pic de viziune.

Rezultatul? Toți au început să copieze iPhone, iPad, Macbook și Macbook Air. Am fost de curând într-un Altex (parcă) iar raionul de laptopuri arăta ca un Apple Store! Nu pentru aglomerația de device-uri pe metru pătrat ci pentru cum arătau toate portabilele: Macbook Pro și Macbook Air!

Problema este că nu s-a gândit nimeni să zică: „hei, dacă tot copiem tot ce fac ăștia, hai să reducem și numărul de modele disponibile! Poate că a avea 12938123 modele ale aceluiași produs nu e o idee prea bună!”

Știu sigur că nu s-a gândit nimeni la asta, pentru că altfel Nokia nu ar lansa șase modele noi. Sursa.

Ar trebui să fie ilegal să lansezi același model de laptop cu o multitudine de configurații. Și nu, aici nu vorbesc despre diferențe de genul „8Gb RAM vs 4Gb RAM”. Nu, e vorba despre diferențe de genul  „CPU Intel” vs „CPU AMD”. Pe același model de laptop. E.g. VAIO vs VAIO. Da, știu, au serii diferite. Dar când te întreabă cineva ce laptop ai, îi spui că ai Sony VAIO. Nu Sony SVT1312M1ES.EE9. Cum s-ar putea dezvolta un brand love cu un nume de genul ăsta?

2 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter