Nokia Lumia 520 – Primele impresii

Când Nexus S-ul a crăpat subit duminică seara, am zis că e musai să-i luăm doamnei un alt telefon. Având un buget restrâns, am avut de ales între un Lumia 520 și… nimic altceva. În plus, trebuia să găsim ceva pe stoc, la un magazin din Constanța. Duminică. Pe la ora 19.

Achiziția§

M-am dus întâi la Domo. Aveau un singur telefon pe stoc si ăla era cel expus. Primesc discount? Ah, păi nu, că știți… Ok, la revedere.

Am zis apoi să mă duc la prietenii mei, Vodafone. Aveau telefonul pe stoc la un preț de doar 730 lei. Ok, hai să-l luăm, că n-avem timp de pierdut. Știți, nu se poate, telefonul este doar pentru cei ce fac și un abonament pe doi ani. Vi-l aducem mâine dimineață. Duminică la ora 7. Seara. Cu o oră înainte de închiderea prăvăliei nu au vrut să-mi dea jucăria.

Mergem la concurență. Cosmote. Telefonul costa 640 lei. Aveți pe stoc? Avem? E la liber? Este. Până mi s-au făcut actele, mi-am trimis doamna la Vodafone, să-și ia cartelă micro/nano/bleah sim. Nu aveau. Am găsit alt magazin Vodafone și am primit cartela. Moca! De la Vodafone! MOCA!

Telefonul și sistemul de operare§

Am fost plăcut impresionat de sistemul de operare. Și de telefon. Calitatea materialului folosit fiind foarte bună.

Mi-a plăcut:

  • Cum se simte în mână (este  cu foarte puțin mai mare decât un iPhone 4s);
  • Migrarea contactelor de pe contul Gmail/Android s-a făcut fără probleme;
  • La fel și sincronizarea calendarelor;
  • Sistemul de operare este foarte… fluid. Având experiențe cu Droizi ieftini, mă așteptam ca telefonul să se blocheze, să frameze, să nu fie cuminte. Nu s-a întâmplat. Pot spune că Microsoft au făcut o treabă foarte bună cu sistemul de operare. Sper doar că următoarea versiune de Windows să fie compatibilă cu hardware-ul vechi și să nu își facă un obicei din a nu păstra compatibilitatea…

Nu mi-a plăcut:

  • Încărcătorul este pentru UK (sau ceva țară dubioasă, oricum). Asta nu e o problemă foarte mare, fiind încărcat de la USB;
  • Cablul USB este scurt. Cât de scurt? EXTREM de scurt. Vreo 20cml
  • Foile cu instrucțiuni scrie cu un font de 5px sau mai puțin. N-oi avea eu cea mai bună vedere, dar textul ala era mic. PREA mic!
  • Traducerea sistemului de operare în limba română este mai mult o rongleză.

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter