SPIT Constanța

La fel ca restul persoanelor juridice, am primit acasă un plic prin care eram rugat frumos să mă prezint la sediul de pe Sulmona cu un teanc de acte pentru că nu figurez în baza lor de date (dar eram acolo în primăvară când mi-au trimis impozitul). „Eram rugat frumos” este doar un alt fel de a spune „dacă nu mă duceam, plăteam o amendă între 300 și 600 lei”. În fine…

Pentru cine nu știe, SPIT înseamnă Serviciul Public de Impozite și Taxe. Acronimul însă le pune în valoare… valoarea :)

Îmi anunț clienții că nu sunt disponibil câteva ore, îmi iau tot dosăroiul cu acte (în care aveam inclusiv diplome de studii, certificat de naștere și copii după actele întregului arbore genealogic al familiei din care mă trag – din secolul curent și cel trecut – că deh, niciodată nu se știe cum vor să-și bată joc de timpul tău) și o iau voinicește spre sediul de pe Sulmona, unde am aflat că toți au primit plicul respectiv fix cu o zi înainte de termenul limită. Și logic că era o coadă de toată frumusețea; am avut vreo 40 persoane în fața mea…

Când mi-a venit rândul, mi-au fost cerute toate actele ce mi-au fost cerute și în urmă cu trei ani, când am făcut PFA-ul. Pentru că, nu-i așa, timpul meu oricum nu contează, restul impozitelor se plătesc singure, e criză iar americanii sunt de vină. Și Băsescu. Salvați Roșia! Free Gigi!

În fine, am scris toată povestea asta din două motive:

  1. Jucăria pentru calificativ este la vedere, nu cum zice Cristi. Iar butonul de rating minim funcționează excelent! Chiar cred că celelalte butoane sunt inutile, iar oricine votează calificativul maxim este idiot.
  2. Impozitul plătit de mine este de 11 lei/an. Salariul încasat de leneșul de la ghișeu în cele 15 minute dedicate mie, hârtia consumată, tonerul și curentul consumat în tot acest timp costă mai mult decât acești 11 lei! Asta așa, pentru că statul știe să facă afaceri bune! Mazăre, sper să ți se prăbușească barca la următoarea cursă spre Brazilia!

PS: Taxa asta este așa numita taxă de liniște: o taxă plătită de toate persoanele juridice pentru privilegiul de a li se asigura liniștea. Ironia face ca toate potăile din fața blocului să facă orice dar numai liniște nu!

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter