Am fost în Iași

Despre drumul până la Iași am scris când eram în autocar. Totuși, pe scurt: eu am 2m înălțime iar picioarele au o lungime considerabilă -> scaune incomode. FOARTE incomode. Schimbat vreo 4 locuri până am găsit unul comod și cu un spațiu decent până la scaunul din față, iar când credeam că l-am apucat pe D-zeu de picior, vine un tip cu tenul mai negru decât prevede legea și cu un miros mai puternic decât prevede bunul simț și se așează în spatele meu. L-am suportat vreo 100km, după care a coborât, chiar dacă la un moment dat mă gândeam serios să îmi schimb iar locul, dar având în vedere cât am căutat ACEL loc… mi-am pus fularul pe nas și pe ochi (da, mă usturau ochii!) și am îndurat.

În Iași am rămas surprins să văd câte biserici sunt. La orice pas era o biserică. Finite sau nu, biserici peste tot. Ori au foarte multe păcate moldovenii, ori i-a prostit rău de tot Ștefan cel Mare și i-a învățat să facă biserici pentru orice.

Ceea ce mi s-a părut ciudat: Iașiul este primul oraș ce îmi place mai mult decât Constanța (habar n-am ce-mi place la Constanța, dar… pur și simplu îmi place) și iau în considerare să mă mut. În Iași. Din câte am observat (din păcate fericire nu prea am avut timp să vizitez prea mult din oraș, dar am observat un lucru super tare: peste tot ai unde să mănânci. Și că tot veni vorba de mâncat, am mâncat una din cele mai bune shaworma :D

La întoarcere am ales CFR, deoarece am vrut să plec cât mai târziu, iar autocarul pleca la 12 după amiaza. Mare greșeală. Frig. Curent. Călători nesimțiți care miroseau oribil de la țigări și care când nu fumau (din fericire fumau în afara compartimentului) făceau altceva și mai și: sforăiau!

Oricum, se pare că voi mai face cel puțin un drum la Iași. Cât de curând. Dar doar cu autocarul…

Dat fiind faptul că sunt nedormit de mai bine de 24 ore, rog a-mi fi iertate greșelile de orice fel. 

4 Comentarii

ionutz a scris

cand mai pleci spre Iasi, vezi cum faci sa opresti si prin Roman vreo doua ore

Am trecut prin roman? :|

Dar ce ai facut daca nu ai vizitat orasul? ;))
Si ce ai tu cu bisericile moldovenilor? Daca nu iti plac nu te mai duce acolo. :P

Nu îmi plac bisericile. Îmi place altceva :naughty:

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter