Am avut o perioadă foarte încărcată, în care nu am avut prea mult timp de citit (sau de scris pe blog). Cu toate astea, avem așa:
- Am terminat seria Odiseea (a 2061 – A treia Odisee și 3001 – Odiseea finală) de care am zis aici.
- Omul bicentenar, Roboții de pe Aurora, Roboții și Imperiul – un fel de prequel la seria Fundației în care se explică originea lui Daneel, cum a devenit Pământul radioactiv și cum a „murit” robotul găsit de Hari pe Trantor, Giskard.
- Zeii Înșiși în care apare o idee foarte tare despre cum se formează (sau distruge) un univers: doar din nevoia de energie a unora.
- Shining și Carrie. Foarte bune, ceea ce n-aș putea spune și despre filme…
Am văzut Shining (1980 sau pe acolo). Tensiunea din carte, majoritatea trăirilor lui Jack, cine este Tony, animalele din tufe, un Hallorann erou, toate lipsesc. În schimb vedem un labrint, două fetițe și un Jack Torrance înghețat…
Am văzut și Carrie (2013). Mare porcărie. Povestea ușor trasă de păr, lucrurile au început relativ brusc, finalul a venit la fel de brusc (deși s-a lăsat un pic așteptat).
Am citit cartea în urmă cu câteva luni și mi s-a părut foarte bună. Suspans, povestea spusă într-un mod aparte (un fel de documentar ce aduna declarațiile supraviețuitorilor) și mai ales finalul. În care jumătate din orașul Chamberlain a fost distrus și au fost vreo 4-500 morți. Oh, iar Carrie avea puteri telepatice!
Două lucruri mi s-au părut ciudate:
- inițial putea mișca obiecte fără să gesticuleze, urmând ca, pe final, să dea din mâini pentru orice gest tk;
- dacă la început habar n-avea de unde curge sângele ăla, la sfârșit a știut sa-i spună uneia că-i gravidă.
Și câteva filme bune văzute: Pawn, About Time, Redemption, A Happy Event, Prisoners, Captain Philliips și The Butler.
Și că tot veni vorba de filme, am luat un Boxee. Care este foarte, foarte tare și despre care voi scrie cu altă ocazie.
Acum e timpul să treci la literatură adevărată! Ai putea incepe cu http://www.amazon.com/Contortionists-Handbook-Craig-Clevenger/dp/1931561486/ref=la_B001K7LKT2_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1389001637&sr=1-1
dar să te ții bine.
La cât de pasionat sunt de sf nu stiu cum tot am ratat cărtile astea de-s trofee pentru orice iubitor al genului. Poate in altă viață.
Cristi, mulțumesc de recomandare. Problema e că nu sunt foarte dispus să citesc beletristică în engleză; dar dacă există și în limba română, cu siguranță o voi încerca.
Totuşi din preludiul Fundaţiei lipseşte romanul „Caverne de oţel”
Dacă îţi place genul recomand ciclul „Dune” în caz că l-ai ratat!
@Radu: Am ratat-o, într-adevăr. Sper că voi recupera după ce termin Inferno. Mulțumesc de atenționare.
@Ionuţ. ” Caverne de oţel” nu-l mai am!
De fapt cred că l-am citit într-un almanah Anticipaţia. Dar ciclul „Dune” îl am întreg chiar dacă puţin terfelogit de atâta citit. Dacă vrei ţi-l pot împrumuta! E cam o plasă de Billa de cărţi! 
@Radu: Problema nu e materialul. Problema e timpul.