Ce înseamnă gratuit?

Ce înseamnă gratuit?

În urma mizeriei de la vestita deja școală din București, s-a început analizarea învățământului gratuit. Cât de gratuit este până la urmă o sumă de 1500-2000 lei/an/copil?

Plimbatul în parcuri e gratuit§

Cred că putem cădea de comun acord că accesul în parcuri este gratuit. Atunci de ce mă costă 3lei să ajung în parc? 200lei pantofii? Încă 3-400lei restul hainelor.  După un calcul sumar în stilul mâncătorilor de căcat jurnaliștilor, ne iese că pentru o plimbare în parc este nevoie să cheltuim peste 600 lei! Incredibil! Pentru asta au murit atâția oameni la Revoluție?

Linux este gratuit§

Cu toate astea trebuie să dau banii pe hardware. Să zicem 700 lei. Și ca și cum asta nu ar fi suficient, trebuie să plătesc și internetul și curentul electric consumat! Încă 100 lei! Lună de lună! Păi cum mai este Linux gratuit dacă pe mine mă costă 700 lei upfront și 100 lei/lună?! Jos Băsescu, e clar că el e de vină!

Cum e cu gratuitatea pâna la urmă?§

Învățământul de stat per se este gratuit. Nici un profesor nu cere bani să te învețe. Îți cere bani să te promoveze, îți cere bani să te evalueze… să zicem convenabil, îți cere bani să își cumpere lumânări, dar nu îți cere bani pentru a te învăța carte.

Despre obligativitate§

Învățământul în România este obligatoriu. Cel puțin până împlinește copilul 16 ani (sau primele opt clase, oricare ar fi prima). Partea cea mai tare este că încălcarea acestei obligativități nu atrage nici o penalitate. Adică este vorba despre o obligativitate ceva mai… opțională!

Despre Tonta§

8 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter