Sportul și înălțimea

Sportul și înălțimea

De când am început să cresc și să nu mă mai opresc (adică de pe la vreo 11-12 ani), am tot auzit treaba asta, cum că sportul te ajută să crești în înălțime. Eu cred că sportul ajută la orice altceva, numai la luat în înalțime nu. Pentru că:

Bunicul patern era cu un cap mai scund decât tata. Eu sunt cu un cap mai înalt decât tata. Nici eu, nici tata nu am făcut sport (bine, eu am făcut vreo trei luni de înot când aveam vreo cinci ani, iar de atunci doar aruncatul cu privirea; tata mai făcea o dată la câteva săptămâni o repriză scurtă de halbere). Pe de altă parte, frate-miu a făcut sport. 14 ani. Paișpe! Cine este cu vreo zece centimetri mai scund decât mine? Yup!

Asta una. A doua: vreau să văd și eu sportivi de 190cm+ născut din părinți ce au 150-60cm înălțime.

Trivia: Știai că Svetlana Khorkina (o rusoaică) sau Sandra Izbașa sunt printre cele mai înalte gimnaste, având 165, respectiv 167 cm înălțime?

7 Comentarii

StefanZ a scris

Am facut handball vreo 2 ani, timp in care m-am inaltat destul de mult. Ce-i drept, era si varsta, da’ sunt sigur ca a avut o influenta majora si sportul.
Eu tot cred ca somnul ajuta foarte mult la cresterea in inaltime, cel mai concret caz fiind frati-miu : sunt mai mare cu 2 ani decat el, dar el e cu un cap mai inalt decat mine si a dormit/doarme de 2 ori mai mult decat mine ( exagerez, da’ nu prea mult ).

StefanZ a scris

Diferenta de inaltime dintre mine si ai mei nu e foarte mare. Sunt un pic mai inalt decat mama si un pic mai scund decat tata, doar ca frati-miu ( cel mijlociu, eu fiind cel mare ) ne cam intrece pe toti. Sa nu mai zic de cel mic, care pentru varsta lui e mai inalt decat media.

Legat de fratele cel mic, nu stiu daca sporturile practicate ( inot, judo ) au avut vreo influenta, desi tind sa cred ca da ( valabil si pentru somn, doarme minim 8h jumate pe noapte )

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter