Tortura supremă: cumpărăturile

Este o adevărată aventură să ieși la cumpărături. Ieri am fost singur pentru prima dată în mulți ani și am plecat din magazin enervat, cu aproape un sfert din produsele de pe listă necumpărate. Și asta pentru că sunt atât de multe opțiuni încât pur și simplu nu știi ce să alegi.

Am început pe raionul de igienă orală. Sunt lejer cincizeci de feluri de periuțe de dinți. Pentru albire, pentru gingii sensibile, cu profil 3d, cu perie pentru limbă, cu cap flexibil, cu lamele de cauciuc, asta doar să zic câteva din ele. Apoi mai sunt brandurile: no-name-uri, Colgate, OralB, Blend a Med, Aquafresh. Cu prețuri începând de la 1-2 lei până la 30 lei. Iar aici vorbim doar de clasicele periuțe, nu cele cu bâzâici în ele! Ca și cum nu ar fi suficient, mai sunt și doi-trei promoteri, fiecare dornic să-ți explice cum periuța lor curăță și calcarul, nu doar tartrul! Când am văzut că veneau promoterii pe mine ca ulii, am luat din viteză o periuță OralB, pentru că deh, am gingii sensibile iar ultima dată am fost mulțumit de produsul lor. EVIDENT că de dimineață am pierdut juma’ de litru de sânge din gingii! Am văzut perii de sârmă mai fine decât periuța cumpărată!!!

La fel și la șampoane, spume de ras sau lame. De ce a ales Gilette să facă câte patru feluri din fiecare gamă (și au ceva game!) este mult peste puterea mea de înțelegere.

Fac o paranteză să menționez că un pămătuf te ajută să faci economii importante la spumă. De la un tub/lună cât consumam înainte am ajuns la un tub la două luni (am intrat deja în a treia lună, dar nu mai are mult). La un preț de ~15-20 lei/tub poți ajunge să economisești aproape 100 lei/an.

Este chiar atât de greu pentru un producător de periuțe – de exemplu – să facă două-trei modele? De ce este nevoie de periuță pentru gingii sensibile, periuță pentru tartru și periuță pentru albirea dinților? Nu e mai ușor să ai o periuță care face toate aceste lucruri? De ce naiba este nevoie de un șampon pentru mătreață, un șampon pentru volum și un șampon pentru culoare? Nu ar fi logic să fie un șampon antimătreață ce dă volum și intensifică și culorile?

Și ca să mă mai leg și de numele produselor încă o dată: mi s-a stricat mașina de spălat. Am sunat la un service agreat de Whirlpool. Mă întreabă modelul: AWO / D41135. Pentru că da, era atât de greu să-i dea un nume (nu, 6th sense nu e un nume prea bun) și un număr de revizie. Știam că am Whilrpool Ileana 3, toată lumea era fericită.

Bonus: componentele se caută în baza de date Whirlpool după o serie de pe spatele mașinii de spălat: 859233010200. Pentru că da, și asta are logică.

Cu alte ocazii voi povesti de ce am fost singur la cumpărături și despre mixerele de bucătărie ce au cablu de un metru.

Un Comentariu

Cata a scris

Uite de asta prefer sa fac cumparaturi online, fie ca e vorba de o periuta electrica fie de o masina de spalat rufe – ultima mea achizitie. Am gasit cea mai buna oferta, am platit abia cand mi-a fost livrata acasa si am optat si pentru o garantie extinsa din partea magazinului, ca sa nu am de-a face cu service-uri.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter