Vista baby!

În urmă cu vreo trei săptămâni mi-am instalat minunăția de la Microsoft, pe numele ei Vista. Este original, key pe bune, update-uri la zi, SP1 instalat (în doar o oră juma’), 2gb RAM, un procesor la 2Ghz și multe hdd-uri pe SATA. Nota 4 din 6. Ceea ce înseamnă că ar trebui să meargă decent. Teoretic.

Am trecut peste problemele cu scroll destul de ușor,  iar celelalte probleme mi se par o nimica toată comparativ cu hdd-ul ce cârâie în continuu (și nu că ar fi defect ci că este utilizat la maxim). De-a lungul timpului, la diverși clienți am observat că au o plăcere greu de descris în a-și face multe partiții. Eu nu îmi fac partiții, eu îmi pun hdd. Astfel încât, în loc de patru partiții, am patru surse de zgomot. Pe un hard am windows instalat, pe un altul este pagefile (setat corespunzător, cum zice la carte), pe un altul swap-ul de la photoshop (sau cum s-o numi) iar pe altul este ce lucrez. Din când în când fac miror de pe ultimul hdd pe celelalte (siguranță înainte de toate, nu? :P ). Teoretic, o asemenea configurație ar trebui să dea un boost de viteză. Teoretic, deoarece practic….

Practic, Vista îmi macină platanele de la hdd-ul pe care e instalat. Știu asta deoarece ăla e singurul hdd care face zgomot la scriere/citire. Nu hdd-ul cu pagefile, nu altul. Nu știu cum să văd ce proces îmi folosește hdd-ul deoarece performance meter-ul din Vista îmi arată că cel mai folosit fișier este… pagefile.sys (care așa cum am zis mai sus, e pe un alt hdd). Nu exclud nici posibilitatea ca eu să nu știu să folosesc respectivul tool… Index service este disabled.

Rezumat:

După trei săptămâni de uz intens, Vista mi-a lăsat fix aceeași părere ce mi-a lăsat-o de când era în beta: Că este un soft în stadiul beta care arată bine și… Cam atât. Este un fel de Linux cu XGL/Compiz sau mai știu ce interfață super tare ce nu poate face nimic altceva.

Azi, după ce mi-a cerut un restart, la pornire nu a vrut să-mi mai găsească placa de rețea. Last known good config și s-au dus dracu muuulte setări făcute între timp. Asta e viața.. :death:

Sort of news:

Ieri a apărut minunatul și mult-așteptatul IE8. Au scris o grămadă despre el. Eu nu le urez decât să acapareze fix targetul lui IE3…. Să nu avem prea mult de-a face cu el :D

4 Comentarii

Marian P a scris

E pe torente varianta finala, eu l-am instl. pe o masina virtuala… diferente ? Mai nimic, in afara de faptul ca, aparent, fisierele merg copiate mai rapid…

Cat despre vista & hdd, incearca sa ti le pui intr-un RAID 0(plus)1 si astfel ai si perf. si back-up automat (bine pierzi jumatate din capacitatea totala).

IE8 Se vrea standards compliant, finally… poate de data asta il fac sa fie update critic, sa se instl. peste aiurerile care inca mai au IE6, man i hate that browser…

Btw. partea cu caraitul e si de la defrag. automat care vista il face cand cpu e in idle

Puggy a scris

Ionutz, nu ai avut altă treabă, sau te-a râcâit prea tare XP-ul? Mă rog, nu că Vista ar fi un sistem prost, dar perioada mult prea îndelungată de dezvoltare, timp în care XP-ul a cunoscut foarte multe aplicații terțe de optimizare, configurare și timp în care mai toată lumea a reușit să îl configureze după nevoi, și-a spus cuvântul.

Partea bună la Vista, aș înclina să spun că este Windows Presentation Fundation. Am butonat destul de puțin pe acolo, dar au venit băieții de la Microsoft anul trecut, la facultatea la care învăț, cu o prezentare… Pe scurt, au creat o aplicație gen Media Player (care arăta ca un iPod LOL), în nici 5 minute, iar interfața… de milioane… Stilul acela Eye Candy, adică, ce pot să spun, era chiar frumos ceea ce a ieșit.

Totuși, când vine vorba despre Vista… neah… De aproape un an nu am avut nici o problemă (repet, nici o problemă), cu XP. Pe Vista am lucrat la facultate (dacă s-a putut numi lucrat)… nu, în nici un caz.

ddumi a scris

eu am folosit de 2 ori Vista Home Edition pe un AMD Athlon 2800+ (64 biti), 1G Ram si a fost super oke, cand copiam fisiere ma uitam la ledul care indica activitatea HDD si statea stins sau clipea putin.. dar incompatibilitatea dintre Vista si jocuri/aplicatii pe care le folosesc m’au convins intr’un final sa renunt si sa ma intorc la XP SP2

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter