Cum schimbi?

Cum schimbi?

De două ori mi s-a întâmplat să văd oameni în toată firea, aproape de vârsta pensionării, ce aruncă hârtii pe jos. Ambii aveau un coș de gunoi la câțiva pași mai în față. I-am apostrofat, dar niciunuia nu i s-a părut ceva greșit în ceea ce făcea. Pentru că oricum este mizerie. De ce este mizerie? Asta nu mai e problema noastră! Să facă Mazăre! Băsescu e de vină! De asta ne-au murit copiii la revoluție? Huo, tineretul din ziua de azi nu are pic de respect pentru oamenii în vârstă!

Cofetăria din cartier avea o prăjitură bună. Nu foarte dulce, ușor amăruie, ușor însiropată. Într-o bună zi au schimbat rețeta sau cofetarul și a rezultat o prăjitură dulce de-ți sterpezea dinții. Le-am zis celor două vânzătoare, ambele au zis că vor transmite mai departe.

Acum o lună am fost prin oraș. La magazinul Billa din centru este o rampă de ~40-45° pe care abia o poți urca. Le-am lăsat un comentariu. Abia aștept să văd dacă se schimbă ceva!

Ieri am ieșit la o plimbare și un polițist parcase pe trotuar în așa fel încât abia mai puteai să treci. Din fericire, polițistul era în mașină. I-am zis că a parcat aiurea și mi-a bombănit că este în misiune.

Nu am nici timpul nici energia să stau să mă și cert cu cei pe care îi apostrofez, dar eu am o teorie extrem de simplă: dacă nu îi atragi atenția, nu știe că a greșit.

Să luăm ultimele două exemple: dacă toți cumpărătorii nu zic nimic, cofetarii știu că ceva nu e în regulă? Cum ar putea afla? Dacă un berbec ce parchează aiurea (cu caschetă sau fără) nu merge pe trotuar decât jumătate de metru, cât să intre în bloc, crezi că își dă seama că mașinile parcate aiurea sunt o problemă dacă nu i se zice nimic?

Este posibil ca într-o bună zi să rămân fără câțiva dinți? Mi se spune că, dacă continui să comentez la toți, e destul de probabil. Eu văd toată treaba în felul următor: pot continua să mă plâng că societatea e nașpa sau pot încerca să schimb. Așa cum pot.

Un Comentariu

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter