Nu politicienii sunt problema, noi suntem!

Nu politicienii sunt problema, noi suntem!

Pornim de la comentariile de aici (citește-le, sunt mai interesante decât articolul în sine!).

Pe scurt, o fabrică din localitatea X nu are angajați pentru că oferă doar 700 lei/lună. Iar de aici apar comentatorii deștepți:

Mai bine stai acasă decât să primești 700 lei§

La fel ca și producătorii de lapte, au o matematică defectă. Cumva, 700 lei înseamnă mai puțin decât nimic.

Sclavagism§

Huo, patron nenorocit, vrea să facă bani pe cârca angajaților! Oi fi eu defect, dar nu pentru asta îți deschizi firmă?

În Italia salariul minim este de 1800€ iar benzina costă la fel§

Mașina nu este un drept cu care te naști. Nu este ceva absolut necesar. Da, este utilă. Nu, nu este nici o rușine să nu ai mașină.

Până la urmă, nu salariul minim e problema. Și nici politicienii că-s hoți. Și nici băsescu sau ponta. Noi, ca nație suntem.

12 Comentarii

Empire a scris

Te contrazic un pic… sa iei 700 lei si sa muncesti in confectii e sclavagism curat. Am vazut multe reportaje despre fabrici de confectie si e nasol rau. Baga femeile alea cate 10 ore pe zi, baga si sambata si cateodata duminica. La sfarsit de luna cand vezi ca e dezastru in casa si abia daca iti platesti una alta nu mai esti asa bucuros. Persoanele care nu aveau din ce trai s-au angajat deja, vreo 40 din acea comuna. Restul au sotii plecati in strainatate sau lucreaza la oras si nu ar presta acea munca pentru acel salariu. Ce-i drept, pe unde am vazut eu reportajul era 700 brut, vreo 500 net. Femeile alea lucrau peste 200 de ore pentru 500 lei si bonuri de masa. Majoritatea din reportajele vazute de mine nu aveau timp sa se ocupe de copii, de casa (curatenie, mancare) samd si cred ca era de preferat sa faca putina agricultura in gradina, sa aiba grija de casa si de copii si sotii sa aduca un salariu in casa.

Ionuț Staicu a scris

@Cristian: alea sunt ideile din comentarii. Realitatea este că majoritatea țărilor europene NU au un salariu minim. Iar aici includem Italia, Germania, Finlanda, Danemarca, Austria, Norvegia , Suedia, Elveția etc. Sigur, sunt anumite aranjamente între angajați și angajatori, dar la nivel guvernamental? Nimic.

@Empire: Nu e vorba neapărat de acel caz. Uite aici o situație asemănătoare :)

Empire a scris

Nu sustin ca romanii sunt foarte harnici si numai altii sunt de vina.
Hai sa-ti mai zic un caz real legat de problema cu sacii. In Rasova se angajeaza oameni pentru agricultura (zilieri) la pretul de 35 lei pe zi (fara mancare sau altceva inclus). Programul e de 9 ore. Si sunt destui care se duc. Totul e legat de cerere si oferta. Parintii tai fiind in sat ar fi trebuit sa stie ce vecini ar putea face la un cost bun sau gratuit. Daca in satul respectiv unde s-a facut fabrica, oamenii au alte surse mai bune de venit, atunci vor alege ce e mai bun. Daca ajungea acea fabrica in Rasova, atunci gasea angajati. Daca o face in Cumpana, atunci nu se baga mai nimeni.

iuliancalin a scris

Deasta am plecat eu din Romania, pentru ca desi ma aleg cu ceva, pana la urma tot nu am nimic. Desi aici unde sunt nu fac avere, imi permit cat de cat sa duc un trai decent.
Nu am spus ca as sta acasa, sincer ma omoara lipsa de activitate, am trait-o dar nu pentru ca am vrut ci pentru ca am fost obligat.
Sunt de acord ca desi e putin totusi e ceva, dar doar in cazul in care nu e pe lunga durata.

iuliancalin a scris

Da lucrez pe salariul minim. Defapt lucrez pentru 1200 euro, salariu brut. dar sincer imi permit sa imi platesc o chirie, sa conduc o masina, ba chiar si un scooter. In plus din cand in cand mai fac si o plimbare aiurea si de plictiseala, ca de exemplu…am fost la Paris, am facut 2 poze, am stat jumatate de ora apoi am venit acasa, pur si simplu mi-am permis. Plus de asta mai am ceva banuti sa imi ajunga pana la sfarsitul lunii cand o sa intre urmatorul salar in cont.
Deci, ca sa lucrezi pe un salar de cacat, ca care sa se adauge preturi la fel ca in tarie ca Germania, practic pretul combustibilului e la fel, mai bine pleci dracu din Romania si iti bagi p..a in toti care l-au votat pe Besescu (ca numa besini are in cap).
Punct.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter