Debranșarea RADET – Interludiu

Aseară era ceva emisiune pe TV Litoral, unde era invitat nu știu ce mare șmecher de pe la RADET să explice el cum stă treaba cu debranșatul.

Dacă nu există o debranșare în bloc înainte de 2007, nu te poți debranșa. Pentru că, printr-un fel de magie, legea nu se aplică peste tot la fel.

Două chestii care arată cât de rupți de realitate sunt acești oameni ce stabilesc una-alta (refuz să cred că ar vrea să ne mintă, doar sunt oameni de onoare!):

Un telespectator revoltat întreabă de ce avem cel mai mare preț/Gigacalorie din țară, nenea ăsta zice: „prețul RADET a rămas același în ultimii X ani: 30% din valoarea gigacaloriei […] Restul e încasat de CET”. După care a început să spună că s-au făcut investiții, că s-au cumpărat nu știu ce pompe, că una, că alta, având în vedere să precizeze de fiecare dată că prețul RADET a rămas același: 30%! Doar mie mi se pare că prețurile se dau într-o monedă (de cele mai multe ori în moneda botswaneză), nu în procente?

Un alt telespecator întreabă cum ar trebui să procedeze dacă nu își permite să plăteasca un sac de bani pe încălzire. I s-a răspuns că nu admite ca cineva care își pune o centrală și calorifere să susțină că nu are bani. Doar că: centrală + calorifere + racordare la gaze costă în jur de 6000 lei. Vecinul din fața mea, la un apartament cu trei camere, a plătit în fiecare lună de iarnă câte 800-850 lei. Din noiembrie până în aprilie-mai! Știi ce înseamnă asta? Că centrala se amortizează în mai puțin de două ierni! După această perioadă, presupunând că nu explodează prețul gazelor, face economie.

Un al treilea telespectator întreaba dacă nenea ăsta stă la bloc sau la vilă. Nu i s-a răspuns, pe motiv că… nu este relevant. Păcat, chiar așteptam acest răspuns.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter