Plăcerea de a distruge

Din câte am observat pe unde am fost, oamenii refuză să gândească și să acționeze constructiv, aproape în fiecare loc existând dovezi pentru asta. Hai să vedem de ce zic asta:

  • Ascensoarele. Sau lifturile, cum preferi să le spui, sunt dovada că într-un bloc locuiesc și copii teribiliști. Ferestre sau oglinzi sparte, pereți tatuați cu diverse simboluri și nume, butoane lipsă sau arse cu bricheta, etc.
  • Autobuzele, microbuzele, tramvaiele și cam tot ce ține de transport în comun nu au putut scăpa acestui val, astfel încât avem și aici geamuri zgâriate, tapițeria scaunelor ruptă și nelipsitele tatuaje cu markerul.
  • Străzile. Ehee, aici sunt multe de zis… Am văzut bunici de mână cu nepoții ce îi îndeamnă pe aceștia să arunce gunoaiele pe jos. Desigur, am văzut și oameni îmbrăcați la costum, întrun E Class ce își aruncă paharul de cafea pe geam. Am mai văzut țărănoi ce aruncă PET-uri pe geam, în mijlocul câmpului. Am văzut și țigani ce nu numai că răscolesc în gunoaie, dar le și împrăștie în toate părțile. Aceștia din urmă ar trebui bătuți fără niciun pic de milă deoarece ei locuiesc în orașe pe banii noștri (doar nu-i controlează fiscul..) nepăsându-le de ce se întâmplă în jurul lor.

După o scurtă trecere în revistă a fenomenului, stau și mă întreb: care dracu o fi plăcerea de a distruge un bun comun? Eh, dacă nu plătesc, de ce să-mi pese? Păi, în primul rând, plătești. Tu sau părinții tăi plătitori de impozite. În al doilea rând, chiar dacă nu-ți pasă, nu înseamnă că trebuie să distrugi. Mie dacă nu-mi pasă de o persoană, nu mă duc s-o omor…

Are cineva o explicație logică?

6 Comentarii

phorias a scris

Pentru mine devenise un amuzament sa fac lucruri de genul asta, ba chiar si altele mult mai „educative”. Plictiseala face multe din om. In plus de astea, stii cui apartin acele bunuri comune. Sa o spun altfel…si asa ai fi vrut tu sa ii faci lu vecina-ta de deasupra un grafiti pe masina si unu pe usa de la intrare si sa ii tragi niste flegme pe usa, dupa care sa infigi si un topor in usa…..
Nu sunt de vina oamenii care fac asta. Societatea este de vina.
Hai sa tragem flegme pe usa vecinei tale, sa fim pe sistem :D
I rest my case.

Staicu Ionuț Bogdan a scris

@k: ție ți-ar place să vezi pe ușa liftului Kappacelu’+Despina? :w00t:

@phorias: una e să mă duc să-i las amintiri DOAR vecinei, alta e să las întregului bloc. Și să mai folosesc și eu. Bine, pictezi liftul în țâșpe culori. Dar nu sparge frate nimic! Și tu mergi cu liftul ăla! Sau ai o plăcere sadică să mergi cu dărăpănături?
Facem un flashmob în fața ușii vecinei? :naughty:

v3l0 a scris

Sunt oameni care prin educatie sau printr-un punct din viata lor au pierdut respectul pt lucrurile inconjuratoare. Aici includem paduri, campii, lifturi, pereti, masini, animale fara parare si, netratati, unii dintre ei pot atenta si la viata umana. In momentul in care simti nevoie sa faci asa ceva e clar ca ai problema in cabina de comanda. Probabil sunt si manelisti o mare parte dintre ei.
Unii fac si din incultura… sunt veniti de la tara si descopera ca odata cu apartamentul s-au ales si cu o cutie postala… din care pot scoate hartiile ce apar in mod magic acolo si le pot arunca pe jos… NEWSFLASH: La oras daca arunci hartie pe jos se cheama gunoi si in nici un caz ingrasamant…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter