Conspirații fotbalistice

Aseară s-a încercat un meci Rapid-Steaua. Spun că s-a încercat, deoarece meciul a fost anulat din cauza suporterilor înflăcărați, Steaua câștigând la masa verde cu 3-0.

Azi, în timpul micului dejun (îi spun mic din politețe, el este uriaș :| ) mă uitam la TV și pe toate posturile de televiziune se discuta invariabil despre acest lucru, peste tot încercându-se o explicație. Să spicuim câteva:

  • arbitrul era stelist deoarece în tinerețile lui a jucat la Steaua la juniori. So what? Și-a aruncat el ceva în cap și a zis: „hmmm, sunt prea prost și mă lovesc singur. ia să opresc meciul!”? NU!
  • au fost indentificați patru huligani* iar „vechii” galeriei spun că aceștia sunt fețe noi. Adică galeria Stelei are suporteri sub acoperire. Da, sigur…
  • arbitrul s-a întâlnit cu nu știu cine la o benzinărie și a aranjat meciul. Eu dacă aș fi arbitru și aș vrea să aranjez ceva, aș face-o într-un mod în care nu aș intra în contact cu diferite corpuri contondente.
  • americanii nu au „pescuit” nimic la Rowsell în ’47 (parcă). Nu are legătură cu cele de mai sus, dar simțeam nevoia s-o spun :D

Ar fi trebuit să specific, înainte de toate, nu sunt microbist. De fapt, fotbalul mi se pare ceva foarte plictisitor (bine, mai jucam în tinerețe Fifa :D ) și inutil de bine plătit. Cu toate astea nu pot să nu observ situația hilar-penibilă creată în jurul unui eveniment ce denotă faptul că galeriile echipelor de fotbal s-au născut mult prea târziu. Nu știu care echipă e mai bună (dacă s-ar fi terminat meciul pe bune, poate am fi aflat), dar cert este că unor echipe ar trebui să le fie rușine cu suporterii.

Ai echipă? Ai valoare? Moare dușmanii? Femeile „e” prințese? Barosanii aruncă cu banii? Noi facem galerie! Nu câștigă echipa deoarece e praf și nu e capabilă să joace pe teren? Nu-i bai! Noi purtăm meciul nostru din (în) tribune! Luăm la bătaie galeria echipei adverse, rupem scaune (Me Tarzan, You Jane!), rupem capete, aruncăm cu suporterii în arbitrii, etc. În general cam tot ce e nevoie pentru a câștiga un meci.

Desigur, aici se încadrează și ăia care joacă diverse jocuri pe consolă sau calculator și dintr-un motiv invariabil (they suck!) pierd și se răzbună pe gamepad, tastatură, mouse. Cunosc cazuri în care se dădea vina pe gamepad :w00t:

* le spunem huligani. Termenul potrivit ar fi suporter care nu acceptă că echipa adversă e mai bună…

edit: văd că și Avionaru’ a scris  ceva asemănător…

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter