Ce te ajută să te concentrezi?

Ce te ajută să te concentrezi? ©

Ai probleme de concentrare? Ai început vreodată să citești ceva doar să realizezi că ai terminat jumătate de pagină (sau de articol) fără să poți rezuma în două cuvinte ce ai citit doar pentru că a început mintea să-ți zburde? Sau te-ai apucat să lucrezi ceva dar ai zis că e cazul să verifici ce a mai scris lumea pe facebook în cele zece secunde trecute de când ai închis facebook?

Sigur, este o problemă de concentrare, pentru că ori mintea a găsit altceva mai interesant de făcut în timp ce tu citeai, ori pentru că rețelele sociale au generat o falsă nevoie de a fi tot timpul la curent cu ce se întâmplă, formându-se o oarecare anxietate dacă nu verifici feed-ul.

Cu toate astea, există o lume în care poți intra pentru câteva ore fără a-ți da seama de timpul trecut: jocurile video. Sigur există un joc – fie că-i Solitaire, WoW sau CoD – care te face să te cufunzi în atmosfera jocului pentru câteva ore, timp în care uiți de sete, de foame, de facebook sau că trebuia să îți iei nevasta de la gară.  De ce se întâmplă asta?

Am citit că unul din factorii ce ajută să intri în lumea unui joc este muzica: fără versuri, lentă la început, devenind ceva mai alertă pe parcurs. Prin urmare, am zis să încerc. Rezultatul? Am avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a duce la bun sfârșit niște task-uri amânate și răs-amânate.

Experimentez cu muzică de acest gen de vreo două săptămâni, de fiecare dată având rezultate foarte bune. Iată două exemple:

5 Comentarii

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter