Comportament bizar

Comportament bizar ©

Acum că-i un frig de crapă și cele mai rezistente pietre observ un comportament cel puțin dubios din partea multor (mai) tineri: capul gol, pantaloni de trening și o haină pusă așa, să nu zică lumea că nu este. Zilele trecute am văzut un armăsar de vreo 20 ani cu o geacă de piele descheiată, prin care se vedea un tricou cu un decolteu ce ar fi făcut să roșească și cea mai dezinhibată afișătoare de părți de sâni. Ușor vânăt la față, cu gulerul de la haină ridicat, dârdâia cu telefonul la ureche. Ba chiar mă întreb cum se înțelegea cu interlocutorul. Codul morse din dinți?

Oameni buni, zău că nu ințeleg: unde naiba e mândria de a îngheța în asemenea hal încât să nu poți vorbi? Da, am avut și eu 20, evident că nu mă îmbrăcam atât de bine pe cât ar fi vrut maică-mea, dar aveam o haină destul de groasă (chiar și pentru standardele mele de azi), aveam aproape întotdeauna un fes și un fular. Că tot veni vorba: bine că purtați fulărașe în toiul verii, dar iarna, când chiar ar fi util… deveniți prea călduroși. Serios?!


Asta a fost una. A doua chestie pe care nu o înțeleg este folia pentru telefon. Pusă acolo „ca să protejeze ecranul, că tu știi cum folosesc eu telefonul? Pfuai de mine, îl pun sub plug, nu alta!”. Doar că… nu prea e așa. Singura folie pe care am avut-o a fost asta, pusă fix pentru motivul că era antireflex și făcea telefonul un pic mai utilizabil atunci când bătea soarele și pe care am scos-o după câteva luni.

Haideți să vă spun un secret: majoritatea telefoanelor deștepte au o sticlă care se numește Gorilla Glass, care, printre altele, este suficient de rezistentă la zgârieturi – cel puțin pentru o utilizare normală.

O chestie care contribuie la răspândirea mitului utilității este următoarea: oricine a avut o folie la telefon timp de câteva luni, în momentul în care o va scoate o va vedea extrem de zgâriată, lovită, ciobită și va spune: „hey, uite ce bine am protejat ecranul de zgârieturi!”. Doar că se pierde un mic amănunt: rezistența unui plastic la zgârieturi este posibil să fie ceva mai mică decât rezistența unei bucăți de sticlă, indiferent dacă e sau nu gorilla!

Am patru telefoane personale – folosite câțiva ani – cu ecranele intacte, chiar dacă au fost ținute (și) lângă chei, și la urechi cu cercei și în geantă alături de… ce este într-o geantă de femeie (nu am curaj să mă uit, dar presupun că nu-s chestii foarte prietenoase). Aproape toți cunoscuții mei au telefoane fără folii iar ecranele sunt într-o stare foarte bună.

img.

3 Comentarii

George a scris

Total de acord cu tine la ambele subiecte.
Nici eu nu folosesc folie de protectie la telefon si nu are absolut nimic telefonul. Si dintre prieteni nu am auzit pe nimeni sa se planga cineva ca i s-a zgariat telefonul, singurele cazuri de care aud sunt ca iau cazut din mana si i s-a crapat ecranul sau lucruri de genul care folia nu ar ajuta cu nimic.

p.s. Nici husa de protectie nu folosesc. Mai aud la alti ca isi cumpara HTC One ca e metal si se simte bine in mana, arata fain; dar apoi il baga intr-o husa de numai conteaza absolut deloc din ce materiale e facut telefonul.

Mircea a scris

Pentru protecția ecranului sunt acele Tempered Glass 9H care cică protejează touchscreen-ul + display-ul în cazul unei căzături cu fața în jos pe gresie/beton. Nu am testat, dar am citit pe forumuri cazuri în care telefonul a fost scăpat pe beton și s-a spart sticla respectivă, scutindu-l pe respectivul de o cheltuială grasă.

@George: Legat de husă, sunt de părere că s-ar justifica în cazul în care telefonul este alunecos. Al meu LG G2 pur și simplu sare din mână dacă ai palmele uscate și afară e frig. La fel și vara, când palmele sunt umede de la transpirație. Plasticul lucios de pe spate îl face așa.

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter