Romantismul scrisorilor

Romantismul scrisorilor ©

Chiar dacă mi-am propus să evit subiectele politice cât mai mult, ăsta este un caz ceva mai special. De ce? Au venit plicurile de la SPIT. Da, toate trei.

Pentru că, vezi tu, ca niște landlorzi adevărați ce suntem, primim câte un plic pentru fiecare proprietate deținută – probabil că dacă am avea mașină ar mai veni un plic. În fiecare plic, două foi: „factura” (înștiințarea de plată) și o scrisoare de la Mazăre. În care evident că se plânge cu ce n-a făcut că n-a avut bani, că DNA, că Băsescu și în care ni se mai spune că primăria va avea o pagină pe Facebook. Știi cum e cu chelul și tichia de mărgăritar, nu?

Ce mi se pare deranjant este următorul lucru: dacă te plângi că n-ai bani la bugetul local, de ce n-ai trimite toate înștiințările într-un singur plic și o singură scrisoare? Ai face economie de un plic + o scrisoare pentru fiecare înștiințare trimisă!

Cât de greu o fi să faci o corelare de genul: „când ai mai multe scrisori ce trebuiesc să ajungă la fix aceeași adresă și pe fix același nume în fix aceeași zi, pune-le într-un singur plic”?

Ei, dar cât se poate economisi?§

Dacă ne luăm după prețurile plătite de ANAF când au trimis deciziile de impunere pentru alocațiile minorilor (!!!), rezultă că a trimite un plic costă un euro.

Răspunsul oficial al Primăriei Constanța este următorul:

Tiparirea unui plic cu instiintarea de plata costa 0,77 lei fara TVA iar expedierea simpla a acestuia costa 0.50 lei fara TVA.

În cazul în care ai uitat, Guvernul a calculat euro pentru 2015 la 4.73 lei (adică la cursul ăsta se vor calcula toate accizele pentru anul curent).

Adaugă un comentariurăspuns pentru

Poți adăuga bucăți de cod folosind [code]codul tău aici[/code], [js][/js], [php][/php] etc.

Link-urile în context sunt binevenite. Comentariile fără nume/email valid sunt șterse.
PS: Comentariul NU este editabil.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site-ul blog.iamntz.com utilizează cookie-uri. Continuarea navigării presupune acceptarea lor. Mai multe informații.

windows apple dropbox facebook twitter